Paprikasoep met garnalen
Ingrediënten:
- 500 gr tomaten
- 500 gr rode paprika
- 40 gr boter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1-2 eetlepels sherry
- 2 theelepels tijm
- 1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en
- laurierblaadje)
- 1 liter visbouillon van tabletten
- 1,25 dl slagroom
- zout, peper
- 100 gr Hollandse garnalen
- bieslook
Bereiding:
- VOORBEREIDEN: tomaten en paprika`s halveren en zaadlijsten verwijderen.
- In stukjes snijden.
- In grote pan met dikke bodem boter smelten.
- Ui 5 minuten zachtjes bakken.
- Uitgeperste knoflook en cayennepeper5 minuten meebakken (niet laten kleuren).
- Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen.
- Tomaat, paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en 5 minuten al omschep- pend meebakken.
- Visbouillon toevoegen.
- 30 minuten zachtjes koken tot paprika`s helemaal gaar zijn.
- Bouquet garni verwijderen.
- Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
- Zeven.
- BEREIDEN: soep zachtjes verwarmen.
- Room erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Garnalen en fijngeknipte bieslook in strooien.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer