Erwtensoep
Ingrediënten:
- 1 hamschijf
- 1 laurierblaadje
- 1 prei
- 1 rookworst
- 1 blik doperwten groot
- 1 kleine knolselderij
- 1/2 bosje bladselderij
- 1/2 eetlepel peperkorrels
- 1/2 eetlepel zout
- 2 bouillonblokjes
- 2 grote aardappelen
- 3 spareribs krabbetjes
Bereiding:
- Breng in een ruime soeppan 1½ liter water met de hamschijf, de krabbetjes, het laurierblad, de peperkorrels, zout en bouillonblokjes aan de kook.
- Laat dit ca. 1,5 uur zachtjes koken.
- Schil en snijd ondertussen de knolselderij en de aardappels in blokjes.
- Snijd de prei in ringen.
- Voeg de knolselderij, aardappelen, prei en doperwten na 1,5 uur toe.
- Laat alles nog ca. 15 minuten koken.
- Voeg dan de rookworst toe en laat alles nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
- Snijd de bladselderij fijn.
- Haal het laurierblad en de peperkorrels met een schuimspaan uit de soep.
- Haal de hamschijf, de krabbetjes en de rookworst uit de soep.
- Laat even afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of haal door een roerzeef.
- Verwijder de botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Snijd de worst in plakjes.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met de bladselderij.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer