Pikante kokossoep met gerookte kip
Ingrediënten:
- 6 dl kippenbouillon (van tablet)
- 1 theelepel fijngesneden gemberwortel
- 1 kleine sjalot, fijngesneden
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
- 2 dl kokosmelk (blik)
- 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
- 50 gram glasnoedels (transparante rijstnoedels)
- 200 gram gerookte kip, in reepjes
- zout
- peper
- 1-2 eetlepels grofgesneden verse koriander
Bereiding:
- Bouillon, gember, sjalot en sereh aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten trekken.
- Sereh verwijderen.
- Kokosmelk en chilipeper erdoor roeren.
- Soep laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Noedels met heet waterovergieten en 20 minuten laten weken.
- Soep op zacht vuur aan dekook brengen.
- Kip en noedels erdoor roeren en soep nog 5 minutenzachtjes laten koken.
- Soep met zout en peper op smaak brengenen voor serveren met koriander bestrooien.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer