Kervelsoep met gerookte kipfilet
Ingrediënten:
- 2 uien
- 40 gram boter
- 1 potje gehakte kervel
- 11/2 liter kippenbouillon
- 3 eidooiers
- 1/2 dl kookroom
- 40 gram maizena
- peper
- zout
- 250 gram gerookte kipfilet (dikke plakken)
Bereiding:
- Pel de uien en snipper ze.
- Smelt de boter en fruit hierin de uien.
- Voeg de kervel toe en laat deze 2 minuten meesmoren.
- Giet de bouillon erbij en roer goed.
- Pureer het mengsel met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Klop de eidooiers los.
- Meng de kookroom en de maizena door het ei.
- Breng de bouillon aan de kook, roer enkele lepels ervan door het roommengsel en klop dit door de soep totdat deze gaat binden.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Snijd de kipfilet in reepjes en schep ze vlak voor het serveren door de soep.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer