NOORDZEEVISSOEP
Ingrediënten:
- 120 g zeeduivelfilet
- 120 g grietfilet
- 120 g schelvisfilet
- 120 g rode-poonfilet
- 4 wijtingfilets
- 4 Noordzeetongfilets
- 100 g gepelde Noordzeegarnalen
- 3 l garnalen- of kreeftenfumet
- 2 sjalotjes
- 2 stengels groene selderij
- 1 teentje knoflook
- 1/2 dl olijfolie
- 20 g kervel
- cayennepeper
- zout
Bereiding:
- De selderij wassen en de draadjes van de stengels ritsen.
- De stengels in ringetjes snijden en de blaadjes apart houden voor de garnering.
- De sjalotjes pellen en fijnhakken.
- De knoflook pletten.
- De selderringetjes met de gehakte sjalotjes en de geperste knoflook in een ruime kookpan fruiten in de olijfolie.
- Kruiden met zout.
- De zes soorten visfilet in stukjes snijden.
- De vaste vissoorten (tong, griet, zeeduivel en rode poon) op de groente leggen.
- Voorzichtig overgieten met warme garnalenfumet en tot net onder het kookpunt brengen.
- Dan de zachtere vissoorten (schelvis en wijting) toevoegen en nog 2 minuten laten sudderen.
- Op smaak brengen met cayennepeper en zout.
- Net voor het opdienen de gepelde garnalen toevoegen.
- Serveren in warme borden en versieren met selderijblaadjes en toefjes kervel.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer