Tomatenroomsoep (magnetron)
Ingrediënten:
- 500 gr tomaten
- 1 klein uitje
- 1 selderijstengel
- 1 eetlepel olie
- 1 knoflookteentje
- 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
- zout
- peper
- 3 eetlepels room
Bereiding:
- De tomaten pellen, ontpitten en vergruizen.
- Het uitje en de selderij schoonmaken en hakken, in een soepterrine doen, samen met de olie.
- Afdekken en 3 minuten op volle kracht laten koken.
- De tomaten, het geplette knoflookteentje en het kruidentuiltje bijvoegen, kruiden met peper en zout.
- Goed mengen, afdekken en weer 8 minuten laten koken.
- 2 minuten laten rusten.
- Het kruidentuiltje verwijderen en de soep mixen.
- De room en eventueel een beetje melk (indien de soep te dik is) bijvoegen.
- Afdekken en nog 3 minuten op halve kracht laten koken.
- Eventueel een scheutje room toevoegen alvorens te serveren.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer