Kippesoep (magnetron)
Ingrediënten:
- kleine prei
- 20 gr boter
- 1/2 theelepel kerrie
- 1 kippebouillontablet
- 15 gr vermicelli
- 1/2 liter heet water
- 50 gr kipfilet
- I eetlepel droge witte wijn
- I theelepel aardappelmeel
- peterselie
Bereiding:
- Was en snijd de prei in kleine ringetjes.
- Smelt de boter 30 seconden op HOOG (100%) en roer daarna de prei en de kerrie door.
- Zet dit afgedekt in de magnetron 2 minuten op HOOG (100%).
- Voeg nu de bouillon tablet, de vermicelli en het warme water toe.
- Laat dit aan de kook komen, 5 minuten op HOOG (100%).
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng dit in de soep opnieuw aan de kook 3 minuten op HOOG (100%).
- Roer de wijn en het aardappelmeel door de soep.
- Knip tot slot wat verse peterselie boven de soep.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer