Zuppa di pomodoro con gorgonzola
Ingrediënten:
- 150 gr Gorgonzola,
- 750 gr vleestomaten,
- 2 grote aardappels,
- 2 (kippen) bouillontabletten,
- 1 liter melk,
- Nootmuskaat,
- Peper, zout,
- 3 eetl vers gehakte peterselie,
- Stokbrood
Bereiding:
- Snijd de tomaten in vieren.
- Schil en was de aardappelen en snijd deze in blokjes.
- Kook de aardappelen en de tomatenpartjes in 2 dl water gaar in 15 min.
- Pureer het geheel in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Breng de puree samen met de bouillontabletten en de melk aan de kook.
- Neem de pan van het vuur.
- Breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout en garneer de soep met de peterselie.
- Besmeer dunne plakken stokbrood dik met Gorgonzola.
- Verdeel de soep over de soepkommen.
- Leg de Gorgonzola-broodjes erop en zet de soep even onder een voorverwarmde grill totdat de kaas licht gesmolten is.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer