Specialiteiten - Patrick Callaert

Callaert
Patrick
Title
Ga naar de inhoud
Manuele neurotherapie

In de manuele neurotherapie gaan we, in tegenstelling tot bij de klassieke benadering, geen aandoeningen behandelen. We bekijken de mens als een geheel en gaan op zoek naar de oorzaak van de pijn die de patiënt ervaart. Bepaalde klachten of symptomen kunnen immers een uiting zijn van een plaatselijk ‘mechanisch’ probleem, maar er kunnen ook andere vormen van slecht functioneren aan de oorsprong liggen, zoals psychische problemen. Met manuele neurotherapie trachten we de mens in zijn natuurlijk functioneren te herstellen.
Specialiteiten
Acupuntuur
Deze oude Chinese behandelwijze is nog steeds heel effectief om mensen van hun pijn te verlossen en ziektes te genezen. Tijdens de behandeling stimuleren we specifieke punten op het lichaam van de patiënt met steriele naalden. Die acupunctuurpunten liggen op bepaalde plaatsen op het lichaam, die op de meridianen liggen. Wanneer we die punten aanprikken, herstelt de energiestroom in de meridiaan zich en verdwijnt de pijn. De meridianen zijn verbonden met de organen, die door de behandeling de juiste stimulans krijgen. De immuniteit van de patiënt zal verhogen en lichaam en geest harmoniseren. We gaan ervan uit dat zowat elke klacht de moeite waard is om met acupunctuur te behandelen.
Thompson droptechnieken
Thompson-drop-technieken kenmerken zich vooral als zachte manipulatietechnieken en maken gebruik van de beenlengteanalyse als basisconcept. Het komt vaak voor dat er een beenlengteverschil is als gevolg van een onbalans in het bekken. Bij de Thompson techniek wordt gebruik gemaakt van zogenaamde "drop-borden" waardoor een korte versnelling in de manipulatie gebracht wordt. Dankzij de plotselinge stop wordt die bewegingsenergie omgezet in een adequate manipulatietechniek. Na de manipulatie is men onmiddellijk in staat om te evalueren of onze techniek objectief geslaagd is. Deze Thompson-drop-technieken worden meestal als prettig ervaren, snel en zacht.   
De opleiding is een waardevolle aanvulling van het therapeutisch arsenaal van de manueel therapeut, osteopaat en chiropractor en kan onmiddellijk toegepast worden in de praktijk.
Ziehier een demo van deze technieken
Activator
Onderwerp: We gebruiken de Activatormethode om stoornissen in de bewegingspatronen van de wervelkolom op te sporen en te behandelen. Dat doen we door met een apparaatje mechanische impulsen te geven aan de segmenten van de wervelzuil. De techniek is één van de mildste binnen de manipulatieve technieken.

Door middel van deze techniek kunnen we de bewegingen van de wervelkolom verbeteren en de doorstroming en aansturing van het zenuwstelsel stimuleren om zo het lichaam weer optimaal te laten functioneren.

De analyse van het probleem bestaat uit de controle van de bewegingen van de wervelkolom en haar biomechanica en het meten van de beenlengte.

Met de Activator gaan we vervolgens de wervelkolom corrigeren. Het instrument is een hulpmiddel met een springveer waarmee men een mechanische impuls kan geven. Het ligt goed in de hand. Op deze manier wordt reflexmatig het besturingsmechanisme (zenuwen en spieren) van het bewegingsapparaat bijgesteld. Foutieve bewegingspatronen worden zo gecorrigeerd en pijnklachten verdwijnen.

Het instrument werkt veel sneller dan een manuele manipulatie, waardoor het lichaam minder weerstand geeft en de behandeling heel comfortabel en doeltreffend is.
Lymfedrainage
Wist je dat het menselijk lichaam voor 2/3 uit vocht bestaat? Heel veel processen in ons lichaam verlopen via dit vocht, dat zich in en rond onze lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen bevindt. We noemen deze processen ook onze ‘waterhuishouding’. Daarin speelt het lymfestelsel een belangrijke voedende, zuiverende en drainerende rol.
Wanneer het lymfesysteem het laat afweten door ziekte, stress of ongeval, kunnen we de afvoer van de lymfe stimuleren met de handen. De vochtdoorstroming wordt geholpen en blokkades worden opgeheven, waardoor overtollig vocht sneller afvloeit. Op die manier neemt de immuniteit toe en vermindert de stress.
Het lymfestelsel is een aanvullend tweede afvoersysteem dat naast de bloedsomloop helpt om overtollig vocht, afvalstoffen, lichaamsvreemde elementen zoals bacteriën, gifstoffen enz. sneller te verwijderen. Het lymfestelsel heeft geen pomp zoals het hart en vloeit dus zeer traag. Met deze massagetechniek versnel en stimuleer je het stelsel zodat het vocht in ons lichaam sneller vernieuwd wordt. Lymfedrainage werkt met zachte huiddraaiingen en verschuivingen met druk- en ontspanningsfase, zodat de lymfe in het lymfevaatje kan opgenomen worden en verder gevoerd naar de grotere lymfevaten om uiteindelijk terug in het hart en bloedsomloop uit te monden.
Contact
BVBA Patrick Callaert
Denderbellestraat 44
9200 DENDERMONDE
+32 052 21 99 13   | +32 052 21 99 13 (fax)
callaert.patrick@telenet.be
Sociale Media
Website gecreeerd door wDw - ICT
Terug naar de inhoud