Boxbergheide - Genk

Wat er leeft in onze wijk

bijenplan heide

Betere en bijvriendelijke heide op Boxberg

Stad Genk liet werken uitvoeren in de heide in Boxbergheide, als uitloper van het bijenplan. Uit een studie blijkt dat op Boxbergheide maar liefst tien wilde bijensoorten te vinden zijn, waaronder vijf zeldzame, zoals de rode maskerbij of de heideviltbij. De werken zullen ervoor zorgen dat deze diversiteit in de bijenpopulatie overeind blijft. Daarom moesten opgroeiende bomen en struiken gemaaid of gekapt worden. De exoten -zoals volgelkers-werden tijdens de werken ook bestreden. Typische tuinplanten als pluimspirea en palmlelie (of Yuca) zijn trouwens ook invasief en worden vaak verspreid met tuinafval. Het is daarom belangrijk dat omwonenden niet zomaar tuin- of ander groenafval in natuurgebied dumpen. De heide aan het zwembad kreeg een open verbinding met de heide aan het heidekruisje. Een aantal bomen is weggezaagd om de heide, die licht en wind nodig heeft, meer kansen te geven zich te ontwikkelen.

go-cartrace

go-cartrace 2017 en Box-Party

>> bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van Jos Bosch over de race, de nieuwjaarsontmoeting en de boxparty 2017.

pastorie boxbergheide

Renovatie wegen en afkoppeling

Vanaf eind januari 2017 start de uitwerking van fase 2: Roerstraat, Heilapstraat, Oude Zonhoverweg (deels), Bandstraat, Middenkruis, Sintelstraat en Gruisweg. Er komt een nieuwe vuilwaterriool, de bestaande riool zal enkel dienen voor het regenwater. De wegen worden opnieuw aangelegd (een rijweg van 5m. breed + een voetpad aan één zijde. Op plaatsen waar het openbaar vervoer passeert is de weg 6m breed en zijn er voetpaden aan beide zijden voorzien.

Verenigingsleven

Maak kennis met het rijke verenigingsleven in onze wijk.

Nuttige informatie

wijkcentrum Genk West

Wijkcentrum 'Dynamo' Genk West

Het wijkcentrum (Genk-West) dient als stedelijke uitvalsbasis in de wijk.Je kan er terecht bij de wijkmanager Inge Bijnens, de wijkpolitie, de buurtwerkplaats en de buurttoezichters. Er zijn polyvalente ruimtes die gebruikt kunnen worden door de socio-culturele verenigingen van Winterslag en Boxbergheide.

OCMW - Dienstencentrum De Schalm

Kinderdagverblijf Winnie-Tooh

Erkend kinderdagverblijf
Roerstraat 1- Genk
089/ 30 43 78
Contactpersoon: Fie Meus
E-mail:info@winnietooh.be
Opvanguren: Maandag tem vrijdag : 07u00 - 18u00

Meer info op hun » website
Aantal opvangplaatsen:23

OCMW - Dienstencentrum De Schalm

Dienstencentrum De Schalm

Het dienstencentrum bevordert en ondersteunt het zelfstandig wonen van senioren. Zij kunnen er terecht voor warme maaltijden en allerlei activiteiten, mogelijkheden tot contacten tussen senioren, informatie en dienstverlening. Het activiteitenaanbod is zeer uitgebreid.
Elke werkdag open tussen 9.00 en 17.00 uur.
De activiteitenkalender vindt u hier en u kunt altijd vrijblijvend binnen wandelen voor meer informatie (tel. 089 / 57 34 86).

Postpunt Boxbergheide

Voor kleine postverrichtingen kan u terecht in het warenhuis 'De Spar' op de Landwaartslaan. Het betreft basisdiensten zoals het kopen van postzegels, het afgeven van postpakjes, brieven en aangetekende zendingen.

Ter Heide

Ter Heide biedt professionele ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of bijkomende beperkingen. De wijk Boxbergheide heeft steeds een speciale band gehad met deze instelling en haar bewoners. » Website Ter Heide
Klotstraat 125

scholen

Scholen

G.V. Basisschool,
Boxbergstraat 1 kleuter- & lager onderwijs tel. 089 35 13 35
G.V. Basisschool, Kuurstraat 6 (Bokrijk) tel. 011 22 93 75
Basisschool 'Het Kompas', Gemeenschapsonderwijs Zonhoverweg 67 tel 089 35 35 30
Don Bosco, Berm 12 - secundair onderwijs tel. 089 35 24 16

Muziekschool

Vrije Basisschool - Boxbergstraat 1
Afdeling van Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans.
info: tel. 089 65 39 44

» Website Academie Genk

Geschiedenis van Boxbergheide

Hier vind je een korte historiek van de wijk Boxbergheide.

Een uitgebreid verhaal kan je lezen en bekijken in deze publicatie 50jaar boxbergheide die in 1998 werd uitgegeven ter gelegenheid van 50j. wijk Boxbergheide. (PDF-22Mb.)

Contact

Heb je aanvullende informatie of nieuwe gegevens over jouw vereniging, een aankondiging van een activiteit of festiviteit die open staat voor de hele wijk, of een vraag over Boxbergheide... laat het weten

Vul deze gegevens in a.u.b.

Wat wel - wat niet

  • Wel: Actuele informatie over onze wijk, nieuwsjes, aankondiging van activiteiten die open staan voor iedereen.
  • Niet: Activiteiten die enkel voor leden of beperkte buurt bestemd zijn.