Nieuwe banen
Met 8 beschikbare banen en 46 leden is petanque club ’t Kantientje dan ook een bloeiende vereniging. Opgericht in 2004, onder impuls van Patrick Liebaut en Gilbert De Smet, beiden intussen overleden. ‘Maar elk jaar geëerd met een herdenkingstornooi, zegt voorzitter Luc Verhoeven.

Terwijl het signaal weerklinkt voor de tweede ronde en de ‘pointeurs’ zich klaarmaken, geurt even verder al de barbecue (foto 4) : ‘met of zonder mosterd?’ ‘Twee van de 8 banen werden pas maandag aangelegd en daar zijn we de gemeente dankbaar voor’, gaat penningmeester Norbert Daelman verder. Volgens insiders moet er eerst wat regen op gevallen zijn alvorens ze ‘goed bollen.’ Maar dat deerde de deelnemers aan het kampioenschap allerminst.

Tornooiwinnaar
Winnaar van het tornooi werd Denis De Mol, die tevens de prijs van de eerste Ledenaar in de wacht sleepte, dit laatste vóór Marc De Pauw en Willy Verhoeven. Bij de dames ging die eer naar Palmier Otte, vóór Christiane De Waele. Alen getrouw aan het clubmotto : ‘we spelen om te winnen, sportief, maar niet fanatiek.’ ‘En dat vriendschap centraal staat’, klinkt het uit verschillende monden.