Pentomino's voor Miriam

Op 20 november 2004 verkochten Olivier Collet en Robin Devroe van 3 Latijn op de dag van de wiskunde voor de tweede en derde graad aan de KULAK Kortrijk pentominosetjes ten voordele van hun Fosterkindje Miriam.
 
 

Op 27 november, dag van de wiskunde voor de tweede en de eerste graad versterkt Jens Dupont van 3 Wetenschappen het team. De verkoop stijgt aanzienlijk want Mvr. De Meulemeester maakt tijdens haar werkwinkel reclame voor onze 3D-pentominosetjes. We danken Mvr. Bourgeois (lerares godsdienst) voor de samenwerking en de heer Debuysere, de verantwoordelijke van het Eekhoutcentrum voor zijn toestemming om onze setjes te mogen verkopen.

Onze verkoop wordt op 12 januari afgesloten. Op de beurs verkochten we 30 setjes.  Dank zij de basisschool Glorieux (hiervoor zorgde Aude Puissant), de basisschool Sancta Maria en de basisschool van Tiegem steeg onze verkoop aardig. Ze gaan onze setjes gebruiken voor hoekenwerk. Ook heel wat leerkrachten steunden onze actie. Het was een leuk kerstgeschenkje.

Maré van der Merwe kocht onze honderdste set. Hij gaat naar Zuid-Afrika.
Mevrouw van der Merve heeft in onze school, in het kader van een uitwisselingsproject tussen Porterville en jumelagedorp Maarkedal, enkele lessen Engels gevolgd en uitleg gegeven over Zuid-Afrika.
Dank aan de heer Dewitte, leraar Engels, die dit perfect regelde.Ze ondernemen samen een poging om een balkje te maken


Toch maar eerst in het vlak de eendjes maken


Gelukt!

Ze was zo enthousiast dat ook haar directeur, de heer Ferdinand Breytenbach onze school bezocht.
Hij nam ook setjes mee. We kijken nu uit naar de Zuid Afrikaanse deelname.
Ze namen  afscheid:
,,Ons heb baie geniet!"