PES 2008

Agenda

INTRODUCTIE

Tornooi I

W.K.

Tornooi II

Road to World Cup

PES on Tour !!!

Het begon allemaal met FIFA, maar echte voetballiefhebbers weten beter!
De EA-Sports game heeft ondertussen plaats moeten maken voor PES of voluit geschreven Pro Evolution Soccer, van Konami. Dat Tom Bulens en Michel Millan-Camino fervente PES-freaks zijn dat weet heel hun entourage, gaande van familie tot hun plaatselijke voetbalclub FCB.

In het begin kwamen beide gamers samen om enkele vriendschappelijke wedstrijden te spelen, maar al snel bleek dat zowel Bulens als Millan snakten naar meer, PES op een veel grotere schaal. Via mail en vooral via telefoon zochten beide naar een aantal ideetjes. Na onderling overleg besloten Tom en Michel dan uiteindelijk om al hun 'friendlies' bij te houden.
Alle resultaten werden zorgvuldig bijgehouden en er werd een klassement opgesteld. Zo kwam als het ware de PES-League 1 tot stand.

De bedoeling van ons eerste 'introductie-tornooi' was vrij simpel. Elke speler werd gevraagd om 8 voetbalteams te kiezen om deze dan in competitievorm tegen mekaar te laten spelen. Na de reguliere speelronde kroonde zich dan 1 ploeg tot kampioen. De andere ploegen (top7) mochten dan nog in een apart tornooi onderling uitmaken wie de kampioen zou vergezellen in de halve finale van de playoffs. Zo zouden er dan tijdens deze eerste editie 2 prijzen te rapen vallen. Spanning gegarandeerd dus!

Uiteraard zal het niet bij dat eerste tornooi blijven, bedoeling is om een tweede tornooi aan te vangen, maar dan met landenteams. Het idee is eigenlijk om een kwalificatietornooi te spelen op weg naar de Wereldbeker.
Deze uitdaging werd dan door beide PES-ers omgedoopt tot 'Road to World Cup 2008'.

Bij dit evenement zal de weg naar succes dan ook veel langer zijn.
Voor meer informatie aangaande vorige tornooien verwijzen wij naar de rubrieken 'Tornooi 1' en 'Tornooi 2'.

Om al deze games te kunnen afhaspelen werden 2 voetbaltempels gekozen, namelijk het Vilvoordse 'MMC-stadion', thuishaven van Michel en het Merchtemse 'ToB-stadion', plek waar Tom heel moeilijk te verslaan is.
In de mate van het mogelijke wordt geprobeerd om minstens éénmaal per week een speeldag af te werken, zodat de 'schwung' erin blijft. Van winterstop of afgelasting is er bij beide heren geen sprake.

Wij hopen dat dit slechts het prille begin is van iets wat wij véél groter zullen maken. Verder wensen wij u veel leesplezier!

Tot PES !!!