Foto's optredens

 

 

 

De groep

 

Härman, Dré, Koen, Tuur, Flip & Joya hebben elkaar leren kennen op de openbedrijvendag van Noorwegen. Ze waren de enige zes die toen een bedrijfje gingen bezoeken waar ze Noorse sokken maakten. Tijdens de rondleiding kwamen ze tot de constatatie dat ze allemaal iets met muziek te maken hadden gehad.

 

Ze staken de koppen bij elkaar en gebruikte hun ervaringen om zelf een groep op te richten. Door de slechte ervaringen die eerder hun pad hadden gekruist te omzeilen wisten ze in een mum van tijd tot een supergroep uit te groeien. Dat is ook de reden waarom ze ondertussen al meer dan 10 jaar bestaan. The Norwegian Socks zijn ook ontzettend verwend met een ongelooflijke fantastische en trouwe fanbase.

 

Ondertussen komen internationale acts verzoeken om één van hun hits te coveren.

 

 

 

 

Enkele reacties....

 

Chris Martin (Coldplay) : Het is een eer om door The Socks gecoverd te worden. Hun versie van Yellow is een krachtige interpretatie die het nummer ver boven zichzelf laat stijgen.

 

Stijn Meuris : Chapeau, die Noren lijden absoluut geen gezichtsverlies met "Ik hou van U", hun Nederlandse uitspraak is perfect, geen enkel accent. WAW !!!

 

Chemical Brothers : De rock die bij ons ontbreekt, hebben zij er met een moker ingeklopt in hun versie van "Hey boys Hey girls", fenomenaal !!!

 

The Edge : Ik ga mijn oor eens te luisteren leggen bij de mannen van The Socks. Wat voor een wall of sound die neerzetten tijdens onze Vertigo is ongelooflijk. Dat je dat uit een versterker krijgt is gewoon bangelijk.

 

Tom Van Laere : Dat die heren een liedje van mij, een simpele jongen uit Brasschaat, coveren vind ik het hoogste wat je kan bereiken. Thanks U guys and keep up the good work.

 

Kurt Cobain : 4 april 1994, liefste dagboek, ik heb vandaag een optreden gezien van The Norwegian Socks. Dit valt gewoon niet te verbeteren. Sorry, maar ik word hier depressief van. Ik zie het niet meer zitten. Ik denk dat ik iets zot ga doen....

 

 

top