Gezondheidstherapeuten

        Roger & VeerleWelkom


Ik, Veerle Poelman, leerde Roger Gadant kennen tijdens onze opleiding tot Gezondheidstherapeut aan de Europese Academie te Antwerpen.

Na het doorlopen van twee gezamenlijke stages, organiseerden we in het kader van de afwerking van onze stages vrijblijvende oefensessies om onze manuele vaardigheden te optimaliseren.

Op deze manier ontdekten we dat we op werkterrein een mooie aanvulling van elkaar vormden.

Beiden studeerden we af als Gezondheidstherapeut aan de Europese Academie in 2006.

Roger had sinds zijn kindertijd een buitengewone belangstelling voor kruiden en de invloed ervan op het menselijke lichaam. In vakanties of vrije momenten experimenteerde hij toen al in het samenstellen van zalfjes en de werking ervan. Op deze manier deed hij meerdere vaststellingen van de weldaad van de natuur op het menselijke lichaam.

Verder gefascineerd door het menselijke mechanisme volgde hij gedurende 4 jaar de opleiding van Shiatsu. Vanaf 1997 paste Roger de Shiatsu toe en voelde dat er nog meer was. Dit leidde hem in 2002 tot de start van de 4-jarige opleiding tot Gezondheidstherapeut.

Mijn keuze tot de opleiding van Gezondheidstherapeut verliep helemaal anders : van medisch secretaresse deed ik een sprong naar licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen en was beroepshalve jarenlang actief in het bank- en verzekeringswezen tot een softwarehuis toe.

De omstandigheden die zich voordeden, lieten me stilstaan bij de stress waaronder zoveel mensen dagdagelijks gebukt gaan tot ze er ziek van worden.

Dit gecombineerd met eigen ervaringen maakte een bewustzijn wakker dat er toch iéts moest zijn, waardoor de medemens zijn of haar leven minder complex, minder belastend kon maken. Mijn speurtocht bracht me bij de opleiding tot het werken met de Bach-remedies in 2002.

Maar toch vormde de puzzel op dat moment nog geen geheel ; een verdere zoektocht voerde me naar de opleiding tot Gezondheidstherapeut.

Tijdens deze 4 jaren kwamen tal van aspecten aan bod waarmee we onze medemens, die in een onevenwicht is geraakt, om gelijk welke reden dan ook, opnieuw zelf naar een natuurlijk evenwicht kunnen laten evolueren – hierin ondersteund door zijn/haar Gezondheidstherapeut. Het is ook uw Gezondheidstherapeut die de medemens, die in goede gezondheid vertoeft, helpt dit evenwicht te behouden door adviezen te verlenen ten preventieve titel.

Roger Gadant en ikzelf zijn dan ook erg dankbaar en blij onze diensten ter uwen beschikking te mogen stellen.

home
wat doen we?
voordrachten
cursussen
aanbiedingen
contact
folder