taakbalk Wat is nieuw?
wiskundige notatie Wiskundige notatie
Afbeeldingen Afbeeldingen

Welkom bezoeker

Welkom,
dit is de startpagina van ons visueel project voor het vakonderdeel educatieve interactie en communicatie.

Wij zijn vertrokken vanuit het probleem dat huiswerk vaak overgeschreven wordt of dat de leerlingen die thuis wel hun huiswerk alleen maken weinig succeservaringen hebben.

Het eerste probleem trachten wij op te lossen door te vertrekken vanuit het idee dat de leerlingen het huiswerk mogen overschijven. Maar op een manier, zodanig dat de leerlingen actief vragen gaan stellen over de oplossingen van hun medestudenten.

Het tweede probleem proberen wij weg te werken door een leerling niet alleen op weg te sturen, maar deze de mogelijkheid te bieden om ook vanuit de huiskamer hulp te kunnen aanwenden.

Om beide oplossingen te kunnen verwezelijken gaan wij als volgt te werk, we bieden de leerlingen een manier aan om samen te redeneren over 1 probleem aan de hand van een gedeeld whiteboard. Wij beseffen ook dat deze voorstellingen iets te ver afwijkt van het face-to-face model en ook niet handig is om lange redeneringen vlot aan elkaar uit te leggen. Vandaar hebben wij ook de keuze gemaakt om iedere leerling de keuze te maken een andere medeleerling te contacteren met skype, zonder dat er daarbij al gegevens moeten uitgewisseld zijn.

We nodigen u dan ook uit om de tijd te nemen de site verder te onderzoeken.

Zaterdag, 5 mei, 2013

Site is online

De eerste testversie is operatief.

Woensdag, 1 mei, 2013