Stamboom Taverniers

Help ons

 

Hebt u inlichtingen over mensen die verwant zijn met de familie Taverniers, laat het ons weten.
Enkel met uw bijdragen kan deze stamboom groeien. Alvast bedankt.

klik hier om een mailtje te sturen

Weet iemand waar Loick Taverniers vandaan komt die in 1628 voor het eerst in de protocollen van de abdij van Cornelimunster te Kumtich opduikt?

Kent iemand Jeroen Taverniers en Maria Velthuys die in 1602 bekennen huur en pacht schuldig te zijn voor goederen in Kumtich. Is er verwantschap met de hogergenoemde Loick of diens zoon Andreas?

Over de ouders van volgende personen willen we graag meer weten:

Wie was Judocus Taverniers die op of omstreeks 12-04-1806 optrad als getuige bij de aangifte van de geboorte van Marie-Barbe Taverniers?

Via Ariadne on line kwamen we een Joannes Taverniers op het spoor. Hij is op 14-03-1645 te Wever (Glabbeek) dooppeter van Joannes Ver Hoeven, kind van Petrus Ver Hoeven en Maria Van Eijcht. De meter is Dijmpna Truijens.

En wie was Jan Taverniers (geen verdere gegevens) die te Muizen trouwt met Anna Catharina Jacobs (04-09-1739 te Muizen, fa Jacob Jacobs en Anna De Pues)? We kwamen hem op het spoor via de website gezinsreconstructies 1600-1800 te Muizen (bij Mechelen).

In diezelfde gezinreconstructies maken we kennis met een Gommaar Taverniers die trouwt in 1590. We weten niet waar hij vandaan komt en of hij andere kinderen had dan de twee meisjes die samen met hun moeder stierven.

Bent u beslagen in oud schrift? OPGELOST dank zij Paul Peeters
Kan u  helpen uit deze teksten de ontbrekende stukken te ontcijferen en de fouten uit de transcriptie te halen.
Kan iemand dit ook situeren? Wat is leengoed juist? Wat gebeurt hier precies? Welke verplichtingen neemt de "koper" op zich? etc.
Het zijn protocollen van de prelaat van Cornelimunster 1628 betreffende gronden te Kumtich (bij Tienen)


pagina gewijzigd op
 25 jan 2007

naar startpagina