Stamboom Taverniers

Sitenieuws

 
03 aug 2018 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Guilielmus Van Weddingen en naam onbekend, de ouders van Margriet Van Weddingen die met Andreas Taverniers een gezin gesticht heeft. Vroege XVII-de eeuw.
Gegevens gebaseerd op een akte van emancipatie uit 1625, ons bezorgd door Paul Peeters, waarvoor eens te meer zeer veel dank.
   
07 juni 2018 De overlijdensdatum van Maria (of Anna) Elisabeth Van Orshoven kunnen toevoegen. Zij was gasthuiszuster in het St-Elisabethgasthuis te Leuven.
   
01 juni 2018 Met de gewaardeerde hulp van Paul Peeters (waarvoor bijzonder veel dank) een stuk van het minder gemakkelijke leven kunnen beschrijven van Jeroen Taverniers en Maria Velthuys, pachters te Kumtich eind XVI-de, begin XVII-de eeuw.
   
01 apr 2017 Een aantal datums en namen van peters en meters toegevoegd op het gezinsblad van Petrus Van Schoelant en Petronilla Taverniers.
Landbouwers te Pellenberg XVIII-de eeuw.
   
24 mrt 2017 De namen toegevoegd van peters en meters van de kinderen uit het gezin Joannes Taverniers en Joanna Van de Putte .
   
02 feb 2017 Dank zij het project Itinera Nova van het Leuvens stadsarchief de akte gevonden waarin Joannes Taverniers en Joanna Van de Putte in 1730 de herberg "De Kat" te Pellenberg kopen.
Zij worden pas helemaal op het einde genoemd.
   
25 jan 2017 Gegevens over Rosalia, hun huwelijksdatum en een kind: Ludovicus Carolus Aerts, kunnen toevoegen aan het gezin van Henricus Aerts en Rosalia Van Goubergen, een XIX-de eeuwse Kempense landbouwer/brugdraaier uit mijn kwartierstaat.
Met dank aan Alfons Maes voor de tip.
   
24 jan 2017 Enkele aanvullingen en verbeteringen aangebracht op het gezinsblad van het gezin Denis Kumps & Theresia Hecking.
We gaven voorheen als geboorteplaats van de 2 oudste kinderen Maaseik op. Ik kan niet achterhalen waar dit op gebaseerd was. De geboorteakten van deze kinderen vermelden echter zeer duidelijk Leuven als geboorteplaats en in het geval van Henriette ook als plaats van overlijden.
Met dank aan Jean Smits voor de gegevens.

Enkele aanvullingen op het gezinsblad van Jacobus Josephus Meurrens en Maria Elisabeth Taverniers, XIX-de eeuw.

   
22 jan 2017 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van François Taverniers en Huguette Bochmans. en voor dat van zijn zus Félicienne Taverniers met Henri Mupagasi.
Aangezien het hier voor zover bekend om levende personen gaat, vermelden we om hun privacy te beschermen slechts summiere gegevens.

Met dank aan François Taverniers voor de gegevens.

   
21 jan 2017 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Gaston George Taverniers x Blondine Olemans xx Anna Deville.

Ook een blad gemaakt voor het gezin van zijn zoon Willy Taverniers en Frieda Salembier. Hij verhuisde naar West-Vlaanderen.
Tenslotte een blad bijgemaakt voor de twee zonen van Willy: Alex en Stephane. Vermits het hier gaat om (voor zover we weten) nu levende personen, vermelden we slechts summiere gegevens.
Als u aanvullingen wil geven of uw gegevens liever niet op deze site hebt, laat het ons weten.

Het overzicht aangevuld. (zie daar helemaal rechts onderaan)

Met dank aan François Taverniers voor de gegevens.

   
20 jan 2017 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Wim Taverniers en Sofie Franck, XXI-ste eeuw en voor dat van zijn broer Peter Taverniers en Valerie Coutereel., beiden, zonen van Alfons Taverniers en Denise Fillé. Het overzicht aangevuld.
Met dank aan Wim Taverniers voor de gegevens.
   
18 jan 2017 Een foto en enkele data kunnen toevoegen op het gezinsblad van Victor Kennis en Amelia Taverniers. XX-ste eeuw
Met dank aan Mevrouw M.J. Heremans.
   
15 jan 2017 Een gezinspagina gecreëerd voor Petrus Tombeur en Maria Philippina Taverniers. Een landbouwersgezin uit het gehucht Bremt te Bierbeek. Zij hadden erg weinig geluk met de gezondheid van hun kinderen.
   
14 jan 2017 De huwelijksdatum en -plaats kunnen aanvullen voor het gezin Balthasar Hecking met Marie Elisabeth Vanvuchelen.
Met dank aan Jean Smits voor de tip.
   
30 dec 2016 Een gezinsblad bijgemaakt voor Antonius Pieron & Maria Paulina Sidonia Taverniers en de twee tijdens WOI zeer jong gestorven kinderen van wie we weet hebben. Er waren wellicht meer kinderen.
Zij is een dochter van Ludovicus Taverniers & Maria Theresia Oversteyns, hoveniers uit de XIX-de eeuw te Lovenjoel.
   
29 dec 2016 Het gezinsblad van Ludovicus Taverniers & Maria Theresia Oversteyns, hoveniers uit de XIX-de eeuw te Lovenjoel, aangevuld met drie ons tot nu toe onbekende kinderen en flink wat datums.

Ook het gezinsblad van hun zoon Frans August Taverniers & Maria Theresia Terclavers aangevuld met 1 ons tot nu onbekend, en helaas erg jong gestorven kind + officiële datums.

Een gezinsblad aangemaakt voor het gezin van hun dochter Maria Josepha Taverniers & Frans Victor Verfaillie.

   
28 dec 2016 Een gezinsblad gemaakt voor het gezin van Maria Paulina Taverniers dochter van Henricus Taverniers x Anna Catharina Moels uit Lovenjoel . Zij voedt in haar eentje (misschien met de hulp van haar stiefvader) twee kinderen op.

Ook een gezinsblad bijgemaakt voor haar zoon Jacobus Franciscus Taverniers & Maria Leonia Simons en hun vijf kinderen.

   
27 dec 2016 Een gezinsblad gemaakt voor het gezin Henricus Taverniers x Anna Catharina Moels uit Lovenjoel gehuwd ca 1854.
Met dank aan Isabelle Plomteux (echtgenote van Ivo Taverniers uit Bierbeek) die me in 2003 al cruciale gegevens verschafte. Gegevens die ik echter nu pas op hun plaats kon brengen door ze te verbinden met informatie uit het werk van Eduard Vanderloock "Oude Families van Kessel-Lo II" en de burgerlijke stand van Lovenjoel die nu vlot via internet te doorzoeken is.
   
7 dec 2016 Een gezinsblad gemaakt voor het gezin Petrus Josephus Taverniers en Maria Theresia Van Staeyen. Hij vestigde zich in de XIX-de eeuw vanuit Lovenjoel te Borgerhout.
Ook een gezinsblad gemaakt voor het gezin van hun zoon Joannes Ludovicus Taverniers Joanna Maria Gabriella Geeraerts te Antwerpen.

Op het gezinsblad Guillielmus Taverniers en Joanna Maria Deneck of Deneek uit Lovenjoel haar geboorte- en overlijdensdatum aangevuld plus de overlijdensdatum van hun dochter Maria Philippina

   
27 sep 2016 Een nieuwe, betere afbeelding van de huwelijksakte van Guillielmus Taverniers met Maria Hendricks (28-02-1696) te Bertem geplaatst.
De transcriptie verbeterd.
   
18 mrt 2016 Kris Scheys bezorgde ons scans van een krantenfoto uit 1937 bij de inhaling van Frans Alfons Taverniers als pastoor te Lubbeek en van diens doodsprentje.
Deze afbeeldingen toegevoegd aan het gezinsblad van zijn ouders: Franciscus Taverniers en Amelia Verhoeven.
Ook de datum van hun huwelijk toegevoegd.
Hartelijk dank Kris.
   
02 nov 2015 Gegevens ingevoerd over het huwelijk in 1863 te Brussel van Charles Louis Pieters en Anne Marie Thérèse Taverniers, dochter uit het eerste huwelijk van Pierre Taverniers, de bakker uit de Raafstraat in Leuven. Het gezinsblad van Pierre aangevuld
   
14 okt 2015 Paul Peeters bezorgde ons de overlijdensakte van Joanna Maria Catharina Taverniers, een dochter van Henricus Taverniers en Theresia De Neuter. Plaats en datum van overlijden aangepast van 1841 naar 1847 en vernomen dat ze kloosterlinge was.
   
06 mrt 2015 We danken Herman Swinnen die ons foto's bezorgde van een akte uit 1727 voor Nots Vander Haert te Leuven. Daaruit blijkt dat Maria Hendrickx na de dood van haar man Guillielmus Taverniers, hertrouwd is met Jan Vanderbeecken.  We hebben ook de huwelijksakte in de parochieregisters van Korbeek-Lo teruggevonden. De webpagina is  aangevuld met de nieuwe gegevens.
   
26 jul 2014 Paulus, een ons tot nog toe onbekende zoon kunnen toevoegen aan het gezin Henricus Vanmollecotte x Petronilla Taverniers
   
23 jul 2014 Door de vondst van de huwelijksakte van Louis Taverniers en Josephina Vranckx, eindelijk de verwantschap ontdekt tussen Josephina en Octavia Vranckx, de respectievelijke echtgenoten van de tweelingbroers Felix en Louis Taverniers.
De verschillende gezinsbladen aangepast.

De verwantschap ziet er schematish zo uit:

J. Antonius Vranckx x Isabella Deschamps
Hubertus Vranckx  x M. Catharina Vanvechoven   J. Ludovicus Vranckx  x Regina Juliana Vicca
Guilelmus Vranckx  x M. Josephina Van Vuchelen Josefina Vranckx x Louis Taverniers
 Octavie Vranckx x Felix Taverniers  
   
26 dec 2011 Tot nog toe namen we aan dat het kind van Jan Taverniers en Maria Coenegras dat op 09-09-1640 te Kumtich gedoopt werd Barbara was. Op beide microfilms was de voornaam onleesbaar omdat hij volledig in de middenvouw viel. Er zijn nu echter nieuwe scans beschikbaar en de naam van het kind is heel duidelijk Genoveva.
Toch ben ik er van overtuigd dat Jan Taverniers en Maria Coenegras ook een dochter Barbara hadden. Maar die is dan op een andere dag geboren.
De verschillende gezinsbladen:
- Jan Taverniers en Maria Coenegras
- Henricus Mertens en Barbara Taverniers
aangepast en een nieuw gemaakt voor het gezin Petrus Casens en Genoveva Taverniers
   
18 dec 2011 Enkele gegevens over Petrus Jacobus Stiers, echtgenoot van Anne Marie Virginie Hecking aangepast (XIX-de eeuw)
Met dank aan Chris Morias
   
23 nov 2011 We hebben de akte uit 1764 gevonden waarin de onroerende nalatenschap van Maria Castermans, de weduwe van Petrus Taverniers, onder haar 7 nog levende kinderen wordt verdeeld. Haar testament uit 1753 wordt daarin woordelijk overgenomen. We merken dat zij zeer bekommerd was om de gelijke behandeling van al haar kinderen, iets wat in die tijd blijkbaar niet vanzelfsprekend was.
Volgende gezinsbladen aangevuld met gegevens uit die akte:
Petrus Huijgens x Maria Castermans
Petrus Taverniers x Maria Castermans
Petrus Baens x Catharina Taverniers
Hendrik Taverniers x Theresia De Neuter
Guilielmus Tuyls x Maria Taverniers
   
09 nov 2011 Een foto van de originele (gemicrofilmde) huwelijksakte van Pierre Taverniers met Maria Helena Scheys toegevoegd, einde XVIII-de eeuw.

De overlijdensdatum van Joannes Coremans uit Wezemaal kunnen toevoegen en die van Theresia Taverniers uit Sint-Joris-Winge

   
05 nov 2011 Een gezinsblad toegevoegd voor het gezin Philippus Heps x Theresia Taverniers, een landbouwersgezin uit St.-Joris-Winge, begin XIX-de eeuw.
   
02 nov 2011 Een gezinsblad toegevoegd voor het gezin Joannes Franciscus Van Roosbroeck x Maria Catharina Taverniers, een landbouwersgezin uit Kortrijk Dutzel, begin XIX-de eeuw.
   
22 okt 2011 De overlijdensdatum van 2 jong storven kinderen uit het gezin van Pierre Taverniers x Marie Josèphe Meurice xx Catherine Lauwers. toegevoegd. begin XIX-de eeuw.
   
22 okt 2011 Een gezinsblad toegevoegd voor het gezin van Pierre Taverniers x Marie Josèphe Meurice xx Catherine Lauwers. Hij was bakker in de Raafstraat te Leuven in de eerste helft van de XIX-de eeuw.
Zijn moeder is hoogstwaarschijnlijk Maria Catharina Taverniers, de weduwe van  Guilielmus Den Dooven  uit Lovenjoel.
   
19 okt 2011 Twee kinderen kunnen toevoegen aan het gezinsblad van Guilielmus Den Dooven en Maria Catharina Taverniers uit Lovenjoel, einde XVIII-de eeuw.
   
17 okt 2011 Twee kinderen kunnen toevoegen aan het gezinsblad van Henricus Van Mollecot en Petronilla Taverniers uit Lovenjoel, einde XVIII-de eeuw. Ook enkele extra gegevens over dit gezin op basis van de volkstelling van 1796

Dezelfde telling leverde ook wat gegevens over het gezin van Guillielmus Taverniers en Elisabeth Smeesters

   
14 sep 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Jean Coremans en Maria Agnes Josepha Taverniers, begin XIX-de eeuw.
   
9 aug 2011 Het huwelijk (1806) kunnen toevoegen van Joseph Geens, molenaar te Houwaart met Marie Thérèse Van Parijs. Bruidegom is zoon van François Geens en Catherine Taverniers
 
   
14 juli 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Antonius Huybens x Elisabeth Taverniers, begin XIX-de eeuw

Een kind (Henricus °1767) kunnen toevoegen aan het gezinsblad van Guillielmus Thuyls & Maria Taverniers.
 

   
13 juli 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor volgende gezinnen:
- Alfons Chaltin en Irma Willems, handelaars te Tienen
- Louis van Ermengem en Valentina Willems, een Leuvens drogist, late XIX-de en vroege XX-ste eeuw.
 
   
9 juli 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Frans Cuypers en Maria Willems, een kroostrijk leerlooiersgezin uit Tessenderlo uit de XIX-de en XX-ste eeuw.
Haar moeder was een Taverniers, vandaar hun plaats bij de verwanten.
   
1 juli 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor volgende gezinnen:
- Petrus Vandenpanhuyzen x Anna Maria Van Obbergen
- Carolus Vandenpanhuyzen x Maria Amelia De Ruyter
- Germanus Vandenpanhuyzen x Joanna Maria Cecilia De Ruyter
- Ludovicus Vandenpanhuyzen x Maria Elisabeth Van Geertruyden
Allen landbouwers te Sint-Pieters-Rode in de XIX-de eeuw.
De vaders in deze gezinnen zijn kinderen van Jan Emmanuel Vandenpanhuyzen en Theresia Taverniers.
   
29 juni 2011 De gegevens over het gezin Petrus Urbanus Demarsin en Maria Angelina Taverniers (XX-ste eeuw) aanzienlijk kunnen aanvullen. Met dank aan Anny Coosemans
   
26 juni 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin Joannes Emmanuel Vandenpanhuyzen x Theresia Taverniers uit St.-Pieters Rode, XIX-de eeuw.
   
22 juni 2011 gegevens uit de huwelijksakte (1911) van Fernand Vertruyen en Maria Taverniers toegevoegd aan hun gezinsblad.
   
20 juni 2011 Huwelijk (1799) van Jeanne Catherine Van Schoelant, dochter van Pierre Van Schoelant en Petronella Taverniers uit Pellenberg met Jean Baptiste Vrancx toegevoegd aan het gezinsblad van haar ouders.
   
12 juni 2011 Uit het "Journal des Petites Affiches" vernemen we dat Carolina Taverniers (°1800) gasthuiszuster was te Leuven.
Met dank aan Godelieve Vanzavelberg.
   
21 mrt 2011 We hebben de hoeve gevonden waar Joannes Josephus Taverniers en Philippina Rens (XIX-de eeuw) woonden.
Met dank aan Kris Scheys, Heemkring Libbeke
   
11 mrt 2011 Een scan van het doodsprentje van Cordula Willems (1875-1952) toegevoegd.
Met dank aan René Maurice Jammart die zo vriendelijk was ons deze scan uit zijn verzameling te bezorgen.
   
09 mrt 2011 Simon Van Mollecotte, een ons tot nu toe onbekend kind uit het gezin Henricus Van Mollecotte en Petronilla Taverniers, kunnen toevoegen.
   
08 mrt 2011 De huwelijksdatums etc toegevoegd bij een aantal kinderen van het gezin Louis Willems x Emiliana Taverniers uit O.L.V.-Tielt eind XIX-de, begin XX-ste eeuw.
   
25 feb 2011 Een gezinsblad bijgemaakt voor Jacobus Heylen en Joanna Theresia Soeten (XVIII-de eeuwse voorouders langs mijn moeders kant)
Met dank aan BS Kempen
   
13 jan 2011 Enkele preciseringen over geboorte- en overlijdensdata van de kinderen uit het gezin Felix Boon - Marie-Louise Carrette toegevoegd.
Met dank aan dr. Serge de Cooman voor deze informatie.
   
10 jan 2011 Nog meer gegevens (woonplaats, beroep) kunnen toevoegen op het gezinsblad van Bernardus Heylen x A. Elisabeth Helsen xx Maria Dymphna 't Sijen , en dat van Isidoor Heylen x Maria Catharina Helsen.  XIXde eeuwse voorouders langs mijn moeders kant.
Met dank aan BS Kempen die de akten van de burgerlijke stand inscannen en de inhoud ervan in handige tabellen ter beschikking stellen. Ze bezorgen op verzoek ook de scans van de individuele akten.
   
03 jan 2011 Gegevens kunnen toevoegen over Anna Theresia Soeten en Anna Elisabeth Helsen. Beiden op het gezinsblad van Bernardus Heylen x A. Elisabeth Helsen xx Maria Dymphna 't Sijen , begin XIXde eeuw.
Voorouders langs mijn moeders kant.
   
27 dec  2010 Een gezinsblad bijgemaakt voor Henricus Aerts x Joanna Dymphna Segers (Geel, Oevel, Noorderwijk en Herentals) begin XIXde eeuw.
Ook een gezinsblad voor het gezin Cornelis Aerts & Elisabeth Maes uit Geel, late XVIIIde eeuw.
Tenslotte ook een gezinsblad gemaakt voor het gezin Henricus Segers en Maria Elisabeth Van Lommel, eveneens late XVIIIde eeuw.
Dit zijn personen uit mijn kwartierstaat.
   
23 dec  2010 Vier kinderen en een aantal extra data kunnen toevoegen aan het gezin van Bernardus Heylen x Maria Dymphna t'Seyen kunnen toevoegen
Acht kinderen + een aantal data kunnen toevoegen aan het gezinsblad van Isidoor Heylen x M. Catharina Helsen.
Gegevens van de burgerlijke stand van Olen.
   
6 dec  2010 Een foto van Maria Taverniers (echtgenote Fernand Vertruyen) en van haar gezin omstreeks 1916 toegevoegd
   
13 nov  2010 Het doodsprentje van Maria (Mit) Taverniers toegevoegd
+ de rede die André Taverniers tijdens haar uitvaartmis heeft uitgesproken.
   
12 nov  2010 We hebben een foto van (naar alle waarschijnlijkheid) Petrus Napoleon Taverniers (1808-1874)
De overlijdensdatum van Richard Vranckx gevonden in de "boekhouding" van Felix Taverniers
   
11 nov  2010 We hebben een geschilderd portret gevonden van Guilelmus Vranckx (XIX-de eeuw). Verder hebben we de inventaris gevonden van zijn boerderij bij de overname door zijn schoonzoon Felix Taverniers in 1887. We vermelden enkele gegevens op het gezinsblad.
   
06 juli  2010 Doodsprentje met foto toegevoegd van Emiliana Taverniers (XIX-de eeuw)
   
30 juni 2010 Felix Boon (1886-1972), schoonbroer van Dr Paul Taverniers hield tijdens de Eerste Wereldoorlog een dagboek bij. Luc Verwilghen, een kleinzoon van Felix Boon schonk dit in 2010 aan de Katholieke Universiteit Leuven. We vermelden dit op zijn pagina en leggen een link naar een uitgebreid artikel daarover in de Dagkrant van de K.U.Leuven.
   
14 februari 2010 Een blad bijgemaakt voor het gezin van Hubertus Van Sevenbergen en Maria Taverniers. XVII-de eeuw
Ook  scans van de akten voor dit gezin toegevoegd
   
13 februari 2010 Een blad bijgemaakt voor het gezin van Wouter Claes en Catharina Taverniers. Zij is waarschijnlijk de oudste dochter van  Andries Taverniers en Margriet Van Weddingen.
Scans van de akten voor dit gezin toegevoegd
   
12 februari 2010 Een blad bijgemaakt voor het gezin van Peter Taverniers en NN Eijken. Hij is waarschijnlijk de oudste zoon van  Jan Taverniers en Maria Coenegras.
Scans van de schaarse akten voor dit gezin toegevoegd
   
11 februari 2010 Twee nieuwe kinderen toegevoegd aan het gezinsblad van Jan Taverniers en Maria Coenegras.
Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin van Henricus Mertens en Barbara Taverniers. Zij is waarschijnlijk de dochter van Jan en Maria Coenegras waarvan we de voornaam niet konden lezen.
Scans van de akten voor dit gezin toegevoegd
   
8 februari 2010 De akte toegevoegd waarin Guilliam Taverniers in 1680 een huis met hof in Breisem (Kumtich) in erfpacht geeft aan  Renerius Maes en Anna Taverniers,
   
7 februari 2010 Een blad bijgemaakt voor het gezin Renerius Maes en Anna Taverniers uit Kumtich, XVIIde eeuw.
Ook scans van de reeds gevonden geboorte- en overlijdensaktes bijgevoegd
   
6 februari 2010 Een akte toegevoegd van een lening in 1631aangegaan door Jan Taverniers en waarvoor zowel zijn moeder als zijn broer Andreas borg staan. In de akte worden de goederen op gesomd die de familie bezat. Met dank aan Paul Peeters voor de gewaardeerde hulp bij de transcriptie.
   
27 januari 2010 De verkeerd gelezen naam van de dooppeter van Joanna Maria Taverniers gecorrigeerd. Het is duidelijk Petrus Sevenants en niet Froonants, zoals we eerst lazen.. Met dank aan Paul De Clerck om ons dit te signaleren.
   
23 januari 2010 Enkele fouten in transcripties van akten uit XVIde en XVIIde eeuw rechtgezet. Met dank aan Paul Peeters voor de gewaardeerde hulp.
   
27 nov 2009 Paul Peeters bezorgde ons een akte uit de schepenregisters van Leuven waarin Guilliam Taverniers en Margriet Bogaerts zich mede borg stellen voor een lening die haar zus Anna aangaat bij de Kartuizers te Leuven. Ze geven een huis "Het Wit Peerdt" in pand. Paul kon het ook op de Ferrariskaart situeren.
   
26 nov 2009 De naam Voethuys die we tot voor kort gaven moet blijkbaar Velthuys zijn. Paul Peeters was zo vriendelijk ons daarop te wijzen en ook andere correcties aan de transcriptie van de notarisakte uit 1602 aan te brengen. Hartelijk dank Paul.
De naam werd overal op deze site aangepast.
   
26 nov 2009 We hebben gemerkt dat een aantal mensen informatie die ze hier gevonden hebben, op andere sites hebben geplaatst, met name op Geneanet, maar wellicht ook op andere.

Misschien handelden ze te goeder trouw toen ze dat deden, maar we zijn daar, beleefd uitgedrukt, niet blij mee.

Bovendien hebben ze (voor zover we dat kunnen nagaan zonder dat we lid moeten worden van Geneanet) nergens aangeduid dat ze deze informatie op onze site (Stamboom Taverniers) hebben gevonden. Dat is op zijn minst onbeleefd.

Hebt u, al dan niet te goeder trouw, gegevens van deze site overgenomen en op Geneanet of elders geplaatst, dan verzoeken wij u dringend die gegevens daar te verwijderen.

Uiteraard is het onze bedoeling de gevonden informatie te delen. Dat is dan ook de bestaansreden van onze site, en de gegevens staan hier goed.

Bovendien willen we niet dat de gegevens die we met veel moeite bijeengezocht hebben, dikwijls met de belangeloze hulp van anderen, door wildvreemden commercieel uitgebuit worden.

   
21 dec 2008 De huwelijksdatum en -plaats van Gilliam Huijgens en Joanna Taverniers ingevoerd op het gezinsblad van haar ouders.
Met dank aan Paul Peeters voor het signaleren van de vondst.
   
20 dec 2008 Een scan van de begraafakte (1782) van Joanna Taverniers, weduwe Gilliam Huijgens uit Pellenberg toegevoegd, en de datums aangepast op het gezinsblad van haar ouders
   
16 dec 2008 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin Jan Goddons en Anna Taverniers (°1643)
   
12 dec 2008 De transcriptie van een akte uit 1602 toegevoegd. Jeroen Taverniers belooft zijn pachtschuld voor goederen in Kumtich te voldoen.
De verwantschap tussen deze Jeroen Taverniers en onze tak kan nog niet aangetoond worden
   
10 dec 2008 Het doodsprentje (zonder foto) van Maria Regina Felicitas Taverniers (overleden 1913) toegevoegd en een link op het gezinsblad  van haar ouders geplaatst.

Een foto van  Léonie of Félicité Vranckx geplaatst, en een link op het ouderlijk gezinsblad.
De meisjes overleden resp in 1879 en 1880

Het doodsprentje (met foto) van Thérèse Hecking (overleden 1927) geplaatst en een link op het gezinsblad van haar ouders.

Met dank aan Yvonne De Smet voor deze en andere foto's en bidprentjes.
08 dec 2008 Het doodsprentje met foto van Louis Taverniers (geboren in 1845) geplaatst met op zijn gezinsblad.
Met dank aan Yvonne De Smet voor dit en  andere bidprentjes.
27 nov 2008 Maria Kersten, de echtgenote van onze oudst gekende voorvader/naamdrager Loick Taverniers, blijkt waarschijnlijk een derde keer gehuwd te zijn geweest. Ook van haar derde man werd ze weduwe. Ik heb het gezinsblad aangepast en de akte uit 1633 toegevoegd.
25 juli 2008 Enkele datums en feiten (woonplaatsen) toegevoegd op het gezinsblad Adolf Heylen x Dorothea Aerts, XIX-de eeuw, overgrootouders aan mijn moeders zijde.
24 juli 2008 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin Jan Willem Hilgers  (later Heiligers) x Maria Agnes Souren uit Nederlands Limburg, eerste helft XIX-de eeuw. Het gaat om personen uit mijn kwartierstaat langs moederskant.
09 juni 2008 Enkele gegevens toegevoegd over Adolf Heylen (XIXde eeuw), één van mijn overgrootvaders langs moederskant
23 jan 2008 In 1664 lenen  Jan Taverniers en zijn vrouw Maria Coenegras 160 gulden van een zekere E.H. Petrus Casens.De gegevens uit die akte en de akte zelf ingevoerd..
20 jan 2008 Ook het gezinsblad Jan Taverniers x Maria Coenegras aangepast met de nieuwe gegevens.
19 jan 2008 We hebben het vonnis in het proces van het Godshuis van Wittevrouwen in Leuven enerzijds tegen Guilliam Taverniers en de andere erfgenamen van wijlen Loick Taverniers, zijn vrouw Maria Ke(r)sten, Jan Taverniers, diens vrouw Maria Coenegras en Andries Taverniers anderzijds gevonden.
Vandaag een eerste aanpassing van de website. In het gezin Loick Taverniers x Maria Kersten kunnen we Jan Taverniers als kind opnemen. De familieband is nu bewezen. 
19 jan 2008 Er is een probleem geweest met e-mail.
Indien u me tussen maart 2007 en vandaag 19 januari 2008 via het mailadres "stamboom.taverniers" bij "antwerpen.be" hebt willen bereiken, dan heb ik uw mail NIET ontvangen. Zelfs wanneer u het codewoord correct had ingevuld.
Ik heb nu een oplossing gevonden en bied u vanzelfsprekend ook mijn excuses aan voor het veroorzaakte ongemak.
10 jan 2008 Margriet Van Weddingen (XVIIde eeuw) is na de dood van Andries Taverniers hertrouwd en wel met Thomas Hoebancx. Dit blijkt uit een akte van emancipatie die Paul Peeters ons signaleerde. Waarvoor natuurlijk onze hartelijkste dank.  Al haar in 1661 nog levende minderjarige kinderen (jonger dan 25 jaar) staan er in vermeld
14 okt 2007 Met behulp van het werk van Paul Kempeneers: Oosbrabantse plaatsnamen - Kumtich" de ligging kunnen bepalen van de gronden die onze oudste  generatie: Loick Taverniers an Maria Keersten  (begin XVIIde eeuw) bezat of in leen had te Kumtich. 
28 sept 2007 Gegevens uit de volkstelling 1709 toegevoegd aan de pagina van het gezin Joannes Vanveechoven en Elisabeth Maes. en op dat van zijn ouders Niclaus Vanveechoven en Clara Goetens
Met dank aan Paul Kempeneers
7 juni 2007 Enkele gegevens toegevoegd over het leven van Louis Vranckx, pastoor te Hakendover (XIX-de eeuw)
3 juni 2007 Linus en Manus hun plaatsje gegeven op het gezinsblad van  Sven Verellen & Liesbeth Taverniers (XXI-ste eeuw)
22 apr 2007 Enkele aanvullingen kunnen aanbrengen aan de gegevens over het gezin Jean Deheen x Maria-Theresia Hambrouck (XIX-de eeuw)
25 jan 2007 Nogmaals een 20-tal verbeteringen en aanvullingen aangebracht in (de transcriptie van) drie akten uit de Protocollen van het hof van de prelaat van Corneli-Munster nr 431 (Anno 1628 en 1631)
Met dank aan Paul Peeters voor de gewaardeerde hulp.
17 jan 2007 Plaats bijgemaakt voor de nieuwe generatie Taverniers, de gezinnen:
Sven Verellen & Liesbeth Taverniers + Cille
Vincent Taverniers & Tinne Michielsen + Sep
13 jan 2007 Een gezinsblad bijgemaakt voor het gezin Ludovicus Sterckx X Francisca Taverniers (XIXde eeuw)
16 dec 2006 Een 20-tal verbeteringen en aanvullingen aangebracht in (de transcriptie van) twee akten uit de Protocollen van het hof van de prelaat van Corneli-Munster nr 431 (Anno 1631 en 1647)
Met dank aan Paul Peeters voor de gewaardeerde hulp.
12 nov 2006 Foto toegevoegd van Richard Taverniers (°1888) als kanunnik
en een foto van het huis van Paul Taverniers en Maria Boon in Sint-Joris-Winge omstreeks 1930
25 aug 2006 De namen van peter en meter van Maria Anastasia Taverniers
(°1893) kunnen aanvullen op het gezinsblad van Germaan Taverniers en Maria Cecilia Van Laer.
met dank aan Kris.Scheys voor deze gegevens
24 aug 2006 Foto en artikel over de breuk van de schuttersgilde van Pellenberg toegevoegd.  Jan Taverniers was in 1735 koning van de gilde en zijn naam staat op een van de schildjes van deze breuk.
met dank aan Kris.Scheys voor de foto
23 mrt 2006 De namen en doopdata toegevoegd van drie ons nog onbekende kinderen van Walthere Vranckx en Elisabeth Vanden Born(e) (einde XVII-de eeuw) .
Met dank aan Marcelle Struys
02 mrt 2006 Een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft gemaakt dat het sitenieuws tussen vandaag en 9 april 2005 zowel op de server als op mijn PC verloren is gegaan.
Let wel: de eigenlijke informatie is niet verloren. Enkel het soort dagboek waarin ik de wijzigingen bijhield is (gedeeltelijk) verdwenen.

Het gedeelte tot en met 8 april 2005 hebben we kunnen recupereren.


naar startpagina