CVA-Vereniging “Samen Verder” afdeling Weert

Voordracht voor CVA-Vereniging “Samen Verder” afdeling Weert

Woensdag 30 september 2009

Start: 19.30u.

Locatie: Sint-Martinus Verpleeghuis

 

 

Vandaag zijn we te gast bij de CVA-Vereniging « Samen Verder », afdeling Weert.

 

CVA-Vereniging “Samen Verder” behartigt de belangen van mensen die getroffen zijn door een herseninfarct en van hun partners.

 

De leden van de vereniging in Limburg komen iedere twee weken samen. Op deze bijeenkomsten krijgen ze fysiotherapie in groep zodat de lichamelijke conditie stabiel blijft en in veel gevallen zelfs enigszins verbetert. De partners nemen vaak ook deel aan de groepsfysiotherapie, zodat de oefeningen thuis verder gezet kunnen worden.

 

Na de groepsfysiotherapie wordt er koffie/thee gedronken en wordt er een uur besteed aan andere activiteiten zoals handenarbeid, gezelschapsspelen, groepsgesprek enz.

 

Vanavond, 30 september, komt mijn vader versjes uit eigen werk voordragen.  Iets voor half acht ’s avonds worden mijn ouders hartelijk ontvangen door mevrouw Gina Kleefman en collega.

 

Mijn vader begint zijn verhaal met een korte terugblik op zijn leven, met name de periode net na het herseninfarct dat hem enkele jaren geleden trof.  Welke ernstige gevolgen het op zijn leven heeft gehad: een deel van zijn gezichtsvermogen is hij kwijtgeraakt, fietsen, autorijden mocht hij niet meer.

 

Hoe hij ondanks alle beperkingen toch zin aan zijn leven kan blijven geven – met grote hulp van mijn moeder! –  zal voor veel lotgenoten hopelijk een hart onder de riem betekenen.

 

Omdat mijn vader weet wat deze mensen meegemaakt hebben, kan hij zich heel goed inleven in hun pijn en verdriet.

 

Maar deze avond is er niet om te treuren.

 

Mijn vader draagt voor uit eigen werk en dat betekent: de realiteit met een vleugje humor en relativisme onder de loep houden. Er mag al eens gelachen worden.

 

Versjes uit de bundels “’t Kamikazemusje” en “LEVEN Over komen… en gaan” worden afgewisseld met anekdotes van vroeger en nu.  Ook versjes uit de nieuwe versjesbundel DANKBAAR! die alles goed gaat eind oktober uitkomt, komen aan bod.

 

Het publiek luistert heel aandachtig, leeft mee en reageert enthousiast. Een genoegen voor mijn vader om voor zo’n fijn publiek te mogen spreken! 

Sef van Wegberg

www.sefvanwegberg.nl

Left Arrow:     Terug naar voordrachten

HOME

BIOGRAFIE

VERSJESBUNDELS

VOORDRACHTEN

BERICHTEN

BESTELLEN