Start Gifkikkers Voedseldieren Paludaria Planten Links

 

Welkom

 

Van harte welkom,

Deze site staat volledig in het teken van gifkikkers, mijn hobby. Maar ik zal beginnen met eventjes iets over mezelf te vertellen. Ik ben Bart, 32 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. Als jongeman heb ik altijd veel interesse gehad in een "stukje natuur" in huis (kamer). Had zoals velen een 1 meteraquarium, waar ik vooral zoetwatervissen in hield. Heb er zo een aantal gehad. Kwam op mijn zoektocht ook enkele salamanders tegen, die ik dan in een oud aquariumbakje onderbracht. Na verloop van tijd; verhuis, getrouwd, verhuis, bouwen, verhuis, kindjes,... ben ik dan uiteindelijk overgeschakeld op het houden van gifkikkers (wat toch altijd een droom was). Dit is voor mij toch wel een van de prachtigste hobby's. Ik wou jullie dan ook laten kennismaken met deze interesse.

 Ik beschrijf hier zo een beetje wat ik heb, doe en weet. In de hoop dat het jullie zoektocht toch wat makkelijker maakt. Dit is natuurlijk niet de enige waarheid.  Opmerkingen over onjuistheden of onvolmaaktheden mag je altijd mailen (Email ). Ik zal met plezier de gegevens indien nodig veranderen. Verder wens ik je veel plezier en hopelijk ben je wat met de info die je hier kan terug vinden.

Bart

 

Nieuwtjes:

bulletLegsel O. pumilio "Cayo de Agua"

Het eerste bevruchte legsel van deze schitterende diertjes is een feit.

Legsel O.pumilio

bulletAdelphobates galactonotus

Een nieuwe pagina bij de kikkers heeft zich opgedrongen. Een "beetje vergeten" parel. Ook enkele leuke foto's van de verschillende kleurvarianten.

A. galactonotus

Vlugge pagina's

Gastenboek

Beginnende liefhebber

Morphguide Pumilio

Kweken

Ziektes

 

 

 

Laatst bijgewerkt op  maandag 13 juli 2009

 

Website ontworpen door: Bart De Waele      

Copyright 2007Bart De Waele: Indien je iets wil gebruiken van deze site, gelieve me dit eerst te vragen. Hartelijk dank, daarvoor.