LIONS HERENTALS

WE SERVE!

ONZE SITE IS "UNDER CONSTRUCTION"

BEZOEK ONS SNEL WEER !

LIONS INTERNATIONAL 112B

Lions Clubs International is de grootste service club ter wereld. Wij tellen 1.35 miljoen leden in meer dan 46.000 clubs en in meer dan 200 landen over de hele wereld.

 

Lions ontstond in 1917 en is vooral bekend om zijn strijd tegen blindheid – deze maakt deel uit van onze geschiedenis en is internationaal nog steeds ons belangrijkste werk. Door tussenkomst van de Lions zijn er al meer dan 30 miljoen mensen gered van verlies van het zicht. Daarnaast zetten wij ons vrijwillig in voor verschillende gemeenschapsprojecten zoals milieubescherming, voedsel voor armen en hulp aan ouden van dagen en mindervaliden.

 

Om de positieve kracht van de Lions te tonen: De International President van de Lions had voor het werkingsjaar 2011-2012 tot doel gesteld om samen met alle Lions wereldwijd 1 miljoen bomen te planten. Uiteindelijk zijn er door de Lions dat jaar wereldwijd meer dan 10 miljoen bomen geplant.

 

De Lions bieden samen hulp aan de gemeenschappen die het slachtoffer zijn van natuurrampen door aan onmiddellijke behoeften te voldoen zoals voedsel, water, kleren en medische hulp en door steun te bieden bij de heropbouw op lange termijn.

 

Maar ook op lokaal vlak kunnen de Lions het verschil maken. De Lions Club Herentals bestaat uit 26 leden en de projecten waar wij aan hebben bijgedragen zijn o.a.:

 

G-Judo, MS patiënten, G-Scouts Akabés, CKG Kinderland, Gezinsvervangend tehuis De Troon, vzw Op Weg, ….

 

Lions zijn actief en ons devies is “We Serve”.