Bouwkampen - Werkkampen - Work Camps
   

Overzicht en Nieuws

[ Start ]   

  

    
[ Nederlands ] - [ English ] - [ по-русски ]

WELKOM !!
Op deze site vind je alles wat je ooit maar wou te weten komen over bouw- of werkkampen ...

Shortcuts:

BAIKALKAMP - SIBERIE 2006 (19 februari 2006) NIEUW !

Na een geslaagd pilootproject vorig jaar in samenwerking met de Russische organisatie NNVS in de Sayan-bergen, vindt dit jaar opnieuw een ecologisch thema-kamp plaats in SiberiŽ. Locatie dit jaar is het bekende Baikalmeer nabij Irkutsk. Op het programma staan onder meer ecologisch kamperen, uitwisseling met Russische jongeren, afval opruimen en het aanleggen van wandelpaden. Meer info

LANCERING BOUWKAMPEN 2006 (21 januari 2006) NIEUW !

De zomer van 2006 komt eraan. Bouworde geeft de officiŽle aftrap van het bouwkampseizoen op zaterdag 11 februari met de lancering van de bouwkampen in de Derde Wereld. We kunnen nu al onthullen dat er een aantal verrassende nieuwe landen en projecten zullen bijzijn. Mis deze primeur (en kans om prioritair in te schrijven) niet. Op zaterdag 1 april krijg je de kans in te schrijven voor Europese projecten. Voor meer info ...

WINNAAR ECOLOGIEPRIJS (25 november 2005)

Onze inzet voor het milieu de voorbije zomer in SiberiŽ werd beloond met ťťn van de hoodprijzen van de ecologie-wedstrijd van de Vlaamse overheid "Loslopende Prijsbeesten". De jury apprecieerde vooral de ecologische transportwijze, rationeel gebruik van water en energie, het opruimen van afval en het gebruik van plaatselijke geteelde seizoensgroenten. Klik hier voor een verslag en foto's van dit onvergetelijke bouwkamp!

Tuva, een stukje MongoliŽ in Rusland (16 oktober 2005) 

In de nasleep van het ecologisch kamp in SiberiŽ werd een droom werkelijkheid voor mij: een trip door het prachtige Tuva. Het is een droom die begon met de film Urga van Mikhailkov en een staartje kreeg bij de herdersvolkeren van Kirgizstan en uiteindelijk uitkwam. Tuva is een veel te onbekende Russische deelrepubliek. Afgescheiden van de rest van Rusland door de Sayan-bergen, hebben de Tuvanen hun traditionele herderscultuur kunnen behouden. Ondanks de slechte economische situatie, is het mogelijk door het land te trekken en ronduit prachtige zaken te ontdekken. Het beperkte clubje Tuva-fans heeft alvast 7 extra Vlaamse leden! Lees meer!

SOLIDARITEITSPRIJS 2005 (3 juli 2005)

Al enkele jaren organiseert de krant De Standaard de Solidariteitsprijs. Een wedstrijd waarbij deelnemende vzw's gratis advertentieruimte kunnen winnen. Net zoals vorig jaar nam Bouworde ook dit jaar deel aan de wedstrijd, met als thema "verhoog hun levensstandaard". Eťn foto die in ťťn beeld weergeeft waar Bouorde voor staat: vrijwillige arbeid, solidariteit en multiculturaliteit. Het originele en knap uitgewerkte ontwerp viel helaas niet in de prijzen!

ECOLOGISCHE BOUWKAMP SIBERIE (26 februari 2005)

De absolute verrassing op de lancering van de "derde wereld"-kampen was ongetwijfeld een kamp rond ecologie in het hart van SiberiŽ. Samen met een groep Russische jongeren zullen 8 Vlaamse vrijwilligers werken aan een verhoging van het milieubewustzijn door ervaringen uit te wisselen, afval op te ruimen, een ecologisch kampeerterrein aan te leggen en toeristen bewust te maken van de milieuproblematiek in de Russische natuurreservaten. Het kamp vindt plaats op het kruispunt van de republieken Tuva en Khakhassia en de Krasnoyarsk region. Meer info ...

KAUKASUS (23 september 2004)

Ecologische bouwkampen zijn broodnodig in Rusland. Dit bewees dit werkkamp van VIA in de Russische Caucasus eens te meer: het Teberdinskiy natuurreservaat lijkt op bepaalde plaatsen meer op een stort. Nochtans is het gebied rond Dombai heel erg mooi en vrij wild en ongerept. Lees er meer over op deze pagina.

BESLAN (9 september 2004)

Eind augustus/begin september werd Rusland getroffen door een reeks hevige terroristische acties: aanslagen op twee Tupolevs, een zelfmoordactie in een Moskous metrostation en de bloedige gijzelingsactie in een schooltje in Noord-OssetiŽ. Met dit kader wil ik dan ook mijn solidariteit en deelnemen betuigen ten op zichte van de slachtoffers. Op het ogenblik van de gijzelingsactie verbleven we in de Russische deelrepubliek Karatsjajevo-TsjerkessiŽ, eveneens in de noordelijke Caucasus. We maakten er op een erg aangename manier kennis met de verschillende culturen van de Caucasische bevolkingsgroepen. We waren echter ook getuige van diepgeworteld wantrouwen tegenover de centrale regering, schrijnende armoede, gebrek aan kansen en ongekende corruptie. Dit kader is tegelijkertijd dan ook een oproep om meer te weten te komen over het Tsjetsjeense conflict en het Belgische en Europees buitenlands beleid omtrent TsjetsjeniŽ op te volgen.

TIGOUGA (27 augustus 2004)

We zijn terug uit Tigouga. Drie kilometer waterleiding werd aangelegd. Het dorp krijgt nu drinkbaar water uit een hoger gelegen bron. De contacten met de plaatselijke bevolking waren erg hartelijk. Lees hier alles over onze ervaringen.

WEBSITE-UPDATE (25 juli 2004)

Nieuw op deze site is een volledige pagina gewijd aan bouwkampen in Rusland, een mini-survival guide met een uitgebreide sectie om een visum aan te vragen en een mini-taalgids. Ook de FAQ lijst is volledig geupdatet en nu nog handiger te raadplegen om echt alles te weten te komen over bouwkampen.

UPDATE: Organisaties (28 januari 2004)
Op de bladzijde met organisaties rond vrijwilligerswerk, bouwkampen of werkkampen prijkten lange tijd enkel Bouworde en VIA. Een update drong zich op: JNM, Damiaanactie, Joka en de CM werden toegevoegd. Deze organisaties hebben een kleiner aanbod maar wel op maat van een specifieke doelgroep. Kijken maar!! Deze zomer in ieder geval nog meer keuze voor nuttige en actieve vakanties !!

Hier klikken.

OVER DEZE SITE

Wie ben ik? Waarom een website over bouwkampen? En bovenal, waarom tot tien maal toe op bouwkamp gaan? Hier lees je er meer over!

FAQs

Wat is een bouwkamp? Bij welke organisaties kan ik terecht? Hoeveel kost dat grapje? Naar welke landen kan ik? Ik ben een kluns eerste klas, mag ik dan ook mee? Wie organiseert de reis? Wat neem ik mee? Hoe kan ik me voorbereiden? Kijk bij de FAQs!

ORGANISATIES

    

Bouworde of VIA? Een hartverscheurende keuze. Allebei organiseren ze bouw- of werkkampen, maar toch een beetje anders ... Lees meer over deze organisaties en hun plus- en minpunten.

ALLES OVER RUSLAND

Bouwkampen in Rusland zijn niet zoals kampen in eender welk ander land. Voor mij zijn deze kampen het absolute summum, de onbetwistbare top-of-the-bill. Vandaar deze pagina met extra info en een mini survival-guide. Ook alle info om met succes een Russisch visum aan te vragen en een mini-taalgids.

KAMPENOVERZICHT

Een overzicht van de bouwkampen die ik de voorbije jaren deed:

2005:Rusland, SiberiŽ, Baikal
2005:Rusland, SiberiŽ, Ergaki
2004:Rusland, Caucasus, Teberda
2004:Marokko, Hoge Atlas, Tigouga
2003:Wit-Rusland, Brest, Petrovichi
2003:TsjechiŽ, Marienbad, Dolni Zandov
2002:ArmeniŽ, Yerevan, Olympos school
2002:Rusland, Perm, Kishert
2001:BosniŽ, Medjugorje
2001:Rusland, Sint-Petersburg, Kronshtadt
2000: OekraÔne, Cervonograd, Rovesnik
1999: TsjechiŽ, Predklasteri, Porta Coeli

  

LINKS NAAR ANDERE BOUWKAMPENSITES
Gelukkig ben ik lang niet de enige die bezeten is door bouw- of werkkampen. Op deze pagina vind je links naar andere sites die de loftrompet steken van bouw- of werkkampen met VIA of Bouworde.
  • Links naar kampverslagen van Bouworde
  • Links naar getuigenissen van VIA

 

!!! Meer Nieuws ... op de nieuwspagina !!!

 
BOUWKAMPEN MET BOUWORDE WERKKAMPEN MET VIA

Meer over de Bouworde.

Meer over VIA.

BOUWKAMPEN PER LAND BOUWKAMPEN PER THEMA

korter ... [www.bouwkampen.be

 
 

[ Start ] English Version ] Organisaties ] Nieuws ] FAQs ] Rusland survival guide ] Links Bouworde ] Links VIA ] Over deze site ] Kampoverzicht ] Brno CZ 1999 ] L'vov UA 2000 ] St-Petersburg RU 2001 ] Medjugorje BiH 2001 ] Oeral RU 2002 ] Yerevan AM 2002 ] Brest BY 2003 ] Marienbad CZ 2003 ] Tigouga MA 2004 ] Caucasus RU 2004 ] Sayan RU 2005 ] Baikal RU 2006 ] Gastenboek invullen ] Gastenboek lezen ]

 

© 2003-2004, Maarten Peeters, postmaster - at - bouwkampen.be , Geen gebruik van tekst of afbeeldingen zonder voorafgaande toestemming,  laatst bijgewerkt op 19.02.06 . All rights reserved.