Les 1

Bij onze eerste les van dit projectwerk kregen we uitleg over solderen en kableren. We moesten direct aan de slag om deze technieken toe te passen. Per groepje van 2 werden dan de taken verdeeld. Iemand zou dich verdiepen in het kableren, terwijl de andere het solderen van de print onder de knie moest krijgen.

Les 2

Tijdens de tweede les werd er van ons verwacht om het electronica deel van dit projectwerk af te werken. Voor ons betekende dat de laatste conductoren op het plaatje solderen en ook de LED-strip aan te sluiten. Aangezien wij hadden besloten om een kader te verlichten met onze leds, moesten we de gekregen strip in 3 verdelen. Deze 3 delen hebben we nadien moeten verbinden.

Les 3

De derde les was een inleidende cursus over websites maken. Via een paar oefeningen werd er ons aangeleerd hoe we html en css codes moeten schrijven. Hierna konden we direct beginnen aan onze eigen website.

Afwerking

Na de drie lessen moesten we zelf aan de slag om onze LED's te installeren en onze website af te werken. Wij hebben ervoor gekozen om onze LED's in een bekisting achter een kader te plaatsen. Het glas uit deze kader is met twee lagen stickers beplakt. Laag één dient om de lichtpunten van de LED-strip te verstrooien en laag twee als decoratie met tekst. Door de achterliggende LED's worden de letters mooi verlicht. Voor de site zijn we eerst op zoek gegaan naar een leuke lay out. Eens we deze hadden gevonden, hebben we de css code hiervan bestudeerd en aangepast voor onze eigen website.

Besluit

Dit projectwerk heeft ons veel nieuwe dingen geleerd. We zijn blij het solderen toch een beetje onder de knie te hebben. De les over ict en websites maken was voor ons echter wel iets te beperkt. We hebben zelf nog veel moeten opzoeken over hoe we precies aan de slag moesten. Uiteindelijke hebben we het, volgens ons, toch tot een goed einde gebracht, maar we hebben er beduidend meer werk in gestoken dan bij andere projecten.