Welkom op onze website!

Op onze homepagina vindt u een dagelijks verslag van de vorderingen rond ons project.

Dinsdag 5 maart 2013

Vanaf heden kun je ons terug vinden op projectmivalti.be.

Wij willen Bart Delaere van DelSoft bedanken om ons deze url te bezorgen.
Bezoek zeker ook eens zijn website: www.del-soft.be

De laatste wijzigingen worden doorgevoerd! Onze applicatie is af, eindelijk. Morgen wordt de applicatie nog grondig getest door studenten van andere teams onder de leiding van Daan D'Haene onze testmanager.

Donderdag 28 februari 2013

Het is al weer een tijdje geleden, maar we hebben het deze vrij druk gehad. De heeft applicatie in 1 week tijd echt veel vooruitgang geboekt. De administrator kant is volledig afgewerkt.

Op dit moment wordt de drag & drop nog geoptimaliseerd om het maximale gebruiksgenot te kunnen verzekeren.

Naast het programmeer gedeelte hebben we ook een business case gemaakt, een presentatie van ons project gegeven in het Frans, ...

Om jullie idee te geven van hoe de applicatie eruit ziet hebben we enkele foto's online geplaatst.

We werken met verschillende gebruikers, dus is een login scherm noodzakelijk

login venster

Wanneer de gebruiker eenmaal aangemeld is komt hij terecht in het scherm van de applicatie. Het scherm van de administrator heeft meer functies dan het scherm dat hieronder wordt afgebeeld. De lay-out van de applicatie zal nog aangepast worden, nadat we klaar zijn met het coderen.

screenshot applicatie

Als fictief bedrijf moeten we ook campagne voeren. Daarom hebben we een folder gemaakt (in het Frans) en hebben we de affiche afgewerkt om reclame te maken over ons project.

Onze affiche:

affiche

Naast een affiche hebben we ook een folder ontwikkeld

folder

Vrijdag 22 februari 2013

De week zit er weer al op! Deze week is terug heel wat vooruitgang geboekt. De userinterface van de administrator is afgewerkt, het financieel plan is klaar, de drag & drop werkt, ...

Presenteren in een middelbare school is een van de opdrachten rond het SBP. Daarom zijn we vandaag naar de Burgerschool geweest, om een presentatie te geven over ons project.
De leerlingen waren geïnteresseerd, zo leek het toch. Naaast de uitleg over het project hebben we ook wat reclame gemaakt voor KATHO. Het merendeel van de leerlingen heeft nog niet beslist wat hij/zij volgend zal studeren, dus hopelijk hebben we ze op het juiste pad gezet.

We hebben een hoofdding ontworpen voor het krantje, het is nog maar een 'kladversie'. Hopelijk vinden de mensen van Mivalti het een goed begin en kunnen we er op verder werken. Wanneer ze de hoofdding totaal anders zouden willen zullen we uiteraard met een nieuw ontwerp op de proppen komen.

hoofdding voor het weekblad 'de vrijdag'

De voorlopige naam van het weekblad is zoals u ziet 'de vrijdag'. Wij hebben enkele namen bedacht, maar de mensen in Mivalti zijn de bedenkers van de nieuwe naam. Het is wel nog niet zeker dat dit de uiteindelijk naam van het weekblad zal zijn.

Dinsdag 19 februari 2013

Dag 2 van iteratie 3! Vandaag hebben we onze presentatie, die we vrijdag in de Burgerschool moeten geven, al eens opgevoerd onder het superviserend oog van mevrouw Coornaert. In grote lijnen zit onze presentatie goed. We moeten slechts hier en daar wat aanpassen. We zijn er dus klaar voor om vrijdag te presenteren aan de leerlingen in de Burgerschool.

Naast de presentatie hebben we ook verder gewerkt aan het programma. Vandaag zijn we begonnen met het ontwikkelen van het gedeelte voor de administrator. Dit is een belangrijk onderdeel, want de administrator heeft meer rechten dan een gewone gebruiker

presenteren

Maandag 18 februari 2013

De vakantie zit erop, iedereen heeft zijn batterijen opgeladen voor de komende 4 weken.
In vakantie hebben we allemaal goed gewerkt, maar hebben we het iets rustiger gedaan.
De tijd van het iets rustiger aan doen is voorbij. Vanaf vandaag zijn we er weer voor 100% tegen aan gegaan. We hebben feedback gekregen over ons plan van aanpak en over ons iteratierapport 3. De feedback was positief.

De database heeft nog enkele facelifts ondergaan maar is nu zo als het zou moeten zijn.
Daan M. is gestart met de UI van de administrator, de andere teamleden hebben verder gewerkt aan hun taken.
We hebben ook gebrainstormd over de mogelijke naam voor het krantje. Naast het brainstormen hebben we ook onze presentatie die we moeten geven in de Burgerschool afgewerkt, want morgen moeten we een generale repetitie houden voor enkele docenten.

Dinsdag 12 februari 2013

Veel luieren zal er deze vakantie niet in zitten, iedereen is al volop bezig met zijn taken die we ingepland hebben voor deze week. Er moet nog heel wat gebeuren, maar iedereen is gemotiveerd om zo snel mogelijk al zijn taken af te werken.

Zaterdag 9 februari 2013

Met trots melden wij u dat onze site volledig afgewerkt is.
De komende week is het krokousvakantie, maar dat betekent niet dat we gaan luieren, er moet volop verder gewerkt worden aan de applicatie.

Het itarierapport is opgesteld, dus iedereen wat hem te doen staat. We hebben de planning gemaakt voor de 2 komende weken, hopelijk kunnen we ons aan onze planning houden.

Het is belangrijk dat de applicatie veel vooruitgang boekt, want na iteratie 3 zullen de eerste testen gebeuren ... Spannend!

Vrijdag 8 februari 2013

Vandaag hebben we de planning gemaakt voor de komende 2 weken. Iedereen weet wat hem te doen staat en in de krokusvakantie zal er dus goed door gewerkt moeten worden.

Donderdag 7 februari 2013

Onze website is vandaag online gegaan. Hello world!

hellow world