Enkele jaren terug kwam ik voor het eerst met deze prachtige hobby in aanraking via een kennis en vond het zo facinerend dat ik er meer over wilde weten. Maar twijfelde toch of me dit zou lukken omdat ik niet kan tekenen en dat had je hier toch voor nodig. Door een reeks lessen te volgen en goeie tips slaagde ik er in tekeningen of foto's over te tekenen op hout, met dank aan mijn leraar.

Pyrografie onder de knie krijgen is een kwestie van gewoon gaan doen en al doende leert men! Ben dikwijls opnieuw begonnen omdat ik niet tevreden was. Om te beginnen is het verstandig eerst eens met berkentriplex aan de slag te gaan, deze is per plaat verkrijgbaar bij elke doe het zelver.


Hiernaast zie je mijn eerste echte werk op triplex en ben er zeer
tevreden over.

De meest geschikte houtsoorten om te branden vind ik lindenhout, hoe zachter de houtsoort des te beter het resultaat maar deze is zeer moeilijk te vinden en soms duur in aankoop.

Papier zou ook geschikt zijn en dan nog het liefst het oud papier dat achter in antieke foto kaders te vinden is. Heb ik zelf nog niet geprobeerd.

In de werkstukken die ik hier en op mijn website laat zien zitten heel wat hobbyuurtjes, ik vind het een schitterende bezigheid waarbij je de tijd aardig kunt vergeten.