Home


                                                            
                             

Deze site over Quentin Tarantino (foto) is niet 1 van de meest complete sites op het net, maar heeft als grootste troef dat hij Nederlandstalig is. Ik begon met het maken van deze website naar aanleiding van een eindwerk. 
Dit is mijn eerste site die ik maak en is dus vrij simplistisch, is niet gevuld met allerlei hoogstaande technische zaken. Dit was ook niet de bedoeling, hij moest vooral inhoudelijk vrij sterk zijn. Dat heb ik dan ook geprobeerd zo volledig mogelijk te realiseren. De voornaamste zaken, zoals een biografie, een filmografie, links en foto's zijn aanwezig maar ik heb er persoonlijke dingen in gestoken.

Bij filmografie vind je een lijst van alle films waar Tarantino ook maar een beetje aandeel in had. Een lijst van films waarin hij fungeerde als acteur, regisseur, producer of schrijver. De belangrijkste films heb ik meerdere malen bekeken. De samenvattingen die je terug kan vinden bij filmografie heb ik zelf geschreven. Ik nam notities en schreef kort op wat er gebeurde, later zette ik dit dan om naar een uitgebreide samenvatting. Zo kan de lezer volgen wat er (vrij gedetailleerd) zich afspeelt in de film. De minder belangrijke films heb ik niet behandelt. Tarantino speelde bijvoorbeeld een minieme rol in de film of  zijn werk werd niet vernoemd op de generiek, hij kreeg vaak niet de lof die hij verdiende.

Onder het deel foto's heb ik 3 delen gemaakt: Filmposters, foto's van acteurs en foto's van Tarantino zelf. Ik heb een selectie van foto's moeten maken, maar bij 'Links' kan je tal van andere foto's terugvinden.

Onder het 4e onderdeel, 'Links', staat een lijst van allerlei verschillende websites die verband hebben met Tarantino, z'n films  en de acteurs waarmee hij werkte. Een aanrader zijn de volledige scenario's van zijn bekendste films.

Als laatste onderdeel heb ik 'biografie'. Op een vrij boeiende en beknopte manier is het levensverloop van Tarantino weergegeven

De nadruk van mijn website ligt voornamelijk op het 'filmografie' gedeelte. In dit gedeelte stak ik het grootste deel van mijn tijd. Er zit ook het meest persoonlijke in. Het is de grootste pagina en valt dus vooral op op deze webstek.

Ik hoop dat jullie wegwijs geraken op de site,
voor vragen jef_kerremans@hotmail.com.

 

 

bronnen: 

http://www.ingloriousbastards.nl/desperado.php

http://www.quentintarantino.org/about.shtml

http://www.godamongdirectors.com/tarantino/index.shtml

http://www.imdb.com

 

 
 
 

Gemaakt door Jef Kerremans