NBTV bijeenkomst 2019

Om bouwervaringen m.b.t. grofraster TV uit te wisselen is onze jaarlijkse NBTV club-bijeenkomst in Neerkant. Klaas Robers geeft er een lezing over de televisiepionier Freek Kerkhof.
U bent van harte welkom op zondag 2 juni 2019 in , Museum Techniek met 'n Ziel.
Zaal open 11.00 uur.
Adres: Dorpstraat 23, 5758 AM Neerkant
Tel 077 8442031

  NBTV image


  TVL
 

Reportage voor TV Limburg

Dinsdag 28 augustus 2012 hadden we in het museum bezoek van het reportage team van TV Limburg.
(foto Carine Van Gerven )


 

Interview op Family Radio

Zaterdag 12 mei 2012 was er een interview met Jo Ruffini over zijn Radiomuseum Overpelt op Family Radio in de studio te Peer.

  radio FM Goud


  bezoek oldtimers  

Bezoek 'Old Timer Club'

Zondag 29 april 2012 hadden we bezoek van de Old Timer Club. Het leek wel een overval. Ze kwamen allemaal te gelijk aan. Dus het was even aanschuiven in het museum zoals de belg zegt. 

Tentoonstelling '35 JAAR NVHR'

Ter gelegenheid van het jubileum '35 jaar NVHR' was er van 23, 24 en 25 maart 2012 een tentoonstelling in Egmond aan Zee.

Het Radiomuseum Overpelt toonde hier een deel van zijn collectie mechanische televisie. Op de foto de unieke 10 lijnen nipkow-schijf TV gemaakt in 1965 door de televisie pionier Freek Kerkhof.

10 lijnen tv

 


  boek  

Boek 'Op de goeie golf'

Het boek ‘Op de goeie golf’ met bundelingen van edities die Jo Ruffini schreef voor de Internetgazet van Overpelt wil geen volledig geschiedkundig overzicht geven van de evolutie van de (audio) techniek in de voorbije eeuwen, maar de lezer alleen maar wijzen op de realisatie van een aantal technische verworvenheden die in onze samenleving vaak zo evident lijken, terwijl ze dat eigenlijk niet zijn.
De lay out van het boek werd verzorgd door leerkracht en leerlingen van Publiciteitsgrafiek van WICO campus Mater Dei. Het boek is via het radiomuseum verkrijgbaar. 

Tentoonstelling 'Op de goeie golf'

Stap even terug in de tijd en maak kennis met onze industriële kunst via de unieke collectie van Jo Ruffini.

De tentoonstelling was te bekijken in CC Palethe te Overpelt van 9 september tot 10 oktober 2011.

  tentoonstelling