Brooddeeg

 

       

Voorbereiding 30 minuten

Bakken 40 minuten

 

IngrediŽnten voor een brood van ongeveer 400 gram :

        250 gr Valpibloem

        5 gr zout

        20 gr Becel bakken en braden

        verse gist : 10 gr        uit een zakje : 5 gr

        250 gr water (30-350C)

 

 

De bloem, het zout, smolten boter en het water (1/2 glas overhouden) opkloppen tot je een homogene, vloeibare massa krijgt.

 

De  gist oplossen in het halve glas water en bij het deeg voegen.

Het deeg weer goed mengen.

Giet het deeg in een ingevette vorm van 1 liter en laat het geheel rijzen gedurende 1 uur op een temperatuur van 30-350C (bv op de verwarming), totdat het deeg aan de rand van de vorm komt.

 

De oven gedurende 5 minuten voorverwarmen en bakken op 2200C gedurende 35 Ė 40 minuten.

Onmiddellijk uit de vorm nemen.

 

Voor 100 gr brood : 25 mg PHE.