Cake

Benodigdheden

         200 gr echte boter (zacht)

         200 gr suiker

         1 zakje vanille suiker

         4 eieren

         200 gr bloem

Bereiding 

Roer in een kom de boter op kamer temperatuur zacht. Voeg de suiker en de vanille suiker toe en klop het in +/- 10 minuten tot een romige creme. Roer er een voor een de eieren door. Klop het beslag +/- 1 minuut tot een luchtige massa. Zeef de bloem met een snufje zout en roer deze goed door het boter-eier mengsel tot een glad deeg is ontstaan. Doe de deeg in een ingevette cakevorm. Bak deze in een op 150 C voorverwarmde oven in +/- 1 1/4 uur lichtbruin.

Variaties:

         Citroen cake: Vanille suiker vervangen door 2 lepels citroen sap en mespunt kaneel. Met bloem 1/5 theelepel bakpoeder toevoegen. Tenslotte 1/2 dl citroensap door het beslag roeren.

         Amandel cake: 125 gr boter i.p.v. 200 gr. Rooster 100 gr witte amandelen op een bakplaat in een oven op 225 C gedurende +/- 5 minuten. Maal ze vervolgens fijn en roer ze met 1 lepel cognac of amandel likeur en 1/2 lepel citroensap door het cakebeslag.

         Anijs Cake: Rooster in een droge koekepan 25 gr anijszaad gedurende 1 minuut op hoog vuur. Zaadjes kneuzen in een vijzel. Anijszaad met mespunt nootmuskaat en 1 lepel anijslikeur door het cake beslag roeren.

         Chocolade cake: Vervang 75 gr bloem door 75 gr cacao

         Appel Cake: Schil 3 appels en snijd ze in dunne schijfjes. Meng ze met 3 lepels suiker en 1 theelepel kaneel. Als het beslag in de cakevorm zit, druk dan de appelschijfjes in het deeg