Kalfsfricandeau met zoetzure abrikozensaus

IngrediŽnten:
2 eetlepels olie en 50 gram boter
ca. 750 gram kalfsfricandeau
1/4 liter kalfsfond (vleesbouillon), uit een pot of van tabletten
1 glas droge witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
zout en versgemalen peper
200 gram gedroogde abrikozen
150 gram santen of 1 blikje kokosmelk (4 dl)
2 eetlepels zoetzure uitjes
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap of azijn
desgewenst allesbinder

Bereiden:
Verhit de boter en de olie in de braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan. Blus af met de bouillon en de wijn, roer er de tomatenpuree, het paprikapoeder, wat zout en de abrikozen door. Breng tot tegen de kook en laat het vlees met het deksel op de pan ca. 40 minuten stoven (het stoofvocht mag niet koken). Neem na ca. 20 minuten 6 mooie abrikozen uit de pan voor de garnering en voeg de fijngehakte santen met 1/4 liter water of de kokosmelk toe. Neem aan het eind van de stooftijd het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm. Pureer de saus met de staafmixer of in de foodprocessor en roer er de grofgahekte zilveruitjes en de honing door. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bind de saus desgewenst met allesbinder. Snijd het vlees in plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal, schep er wat van de saus over en garneer met de achtergehouden abrikozen. Lekker met Pommes Duchesse (gefrituurde aardappelsoesjes) en bijvoorbeeld dunne sperzieboontjes