Kalfsfricandeau
met selderijsalade
16 rolletjes
Ingrediënten:
1 kleine knolselderij
zout en versgemalen peper
1 eetlepel azijn
1 blikje peren (400 gram)
200 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue)
1 bekertje zure room
3 eetlepels mayonaise
16 plakken gebraden kalfsfricandeau
peterselie om te garneren
Voorbereiden:
Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 cm dik, schil ze en snijd ze in grote
stukken. Breng water met de azijn en wat zout aan de kook en kook de stukken
knolselderij in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Rasp de
stukken knolselderij op de grove rasp van de foodprocessor of snijd ze in dunne
reepjes. Druk de reepjes knolselderij in een schone theedoek goed droog en doe
ze in een kom. Snijd de uitgelekte peren in blokjes en doe ze met de
verbrokkelde kaas bij de knolselderij. Roer de zure room met de mayonaise en wat
peper tot een gladde saus en schep die door de selderijsalade. Laat de salade
afgedekt rusten.
Afwerken:
Schep de salade nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak. Leg de
plakjes fricandeau naast elkaar op het werkvlak en schep op ieder plakje een
flinke lepel van de salade. Rol de plakjes als puntzakjes op en leg ze naast
elkaar op een platte schaal. Garneer met plukjes peterselie.