Varkenshaas met mosterdsaus

      Benodigdheden

800gr varkenshaas. 4 eetl.zaanse mosterd. olie. 2 theel. uienpoeder. grove peper uit de molen. bijgerecht: 4 rijpe bananen. 1 citroen. kaneel. 50 gr. boter. borrel glaasje Pisang Ambon

     Bereiding

Doe de mosterd in een grote schaal, doe er een scheutje olie bij, voeg de uienpoeder toe en de grof gemalen peper, roer alles goed door en leg hierin de varkenshaasjes. Laat ze minstens 4 uur er in liggen, zo nu en dan draaien of zorgen dat de mosterd aan alle kanten zit.Zet ze weg in de koelkast.Als u ze gaat bakken, schraap de mosterd er zo veel mogelijk af en doe dit in een potje, om als saus erbij te geven.De haasjes mooi bruin bakken, roze van binnen, niet rauw ( wees voorzichtig met varkens vlees, het moet altijd goed gaar zijn) U kunt het controleren tijdens het bakken, door een snee te maken in het dikste gedeelte en u kunt dan zien of het roze is.Het gerecht leent zich uitstekend om op de barbecue te bakken. Als bijgerecht is de gebakken banaan heerlijk. U snijd de bananen in de lengte, in plakken van een halve cm, u besprenkeld ze met citroen en strooi kaneel erover, dan omdraaien en de andere kant het zelfde citroen en kaneel.Laat de boter in een grote koekepan smelten op laag vuur en leg de bananen erin, laat ze mooi goud geel worden en draai ze zo nu en dan voorzichtig om, doe er een scheut Pisang Ambon bij en laat alles rustig 5 min. sudderen.Uit de pan nemen en naast de gare haasjes op een bord leggen, doe op de haasjes een schep mosterd saus en de rest van de mosterd zet u op tafel voor de liefhebbers. Heerlijk met vers stokbrood en gewone borrel chips.