Mascapone aardbeien

IngrediŽnten:
4 blaadjes gelatine. 500 gr.aardbeien. 4 eierdooiers. 3 eetlepels poedersuiker. 1 zakje vanillesuiker. rasp van 1 citroen of baukje kant en klaar 1 eetlepel. 300 gr mascapone roomkaas. 300 gr diepvries of verse frambozen. 2 eetlepels suiker.

Bereidingswijze:
Gelatine in water weken. 400 gr aardbeien na schoongemaakt te zijn en van de kroontjes ontdaan, in stukken snijden, de rest voor de garnering.Eierdooiers,poedersuiker,vanillesuiker en de citroenrasp, met een handmixer tot een dikke creme kloppen. Nu de mascapone toevoegen en door roeren.De gelatine uitknijpen en in een pannetje op laag vuur laten smelten.De gelatine door het mascapone mengsel roeren als ook de stukjes aardbei.De mousse overdoen in een cakeblik.De bovenkant gladstrijken en de vorm minimaal 2 uur in de ijskast laten staan.De ontdooide frambozen met de suiker pureren en door een zeef wrijven. De mascapone mousse voorzichtig uit het cake blik halen, eerst de randen lossnijden, de vorm in heet water houden en de mousse vervolgens op een bord/schaal storten.Dessert bordjes met wat poedersuiker bestrooien, de mousse in plakken snijden en met de frambozensaus en de achtergehouden aardbeien, over de bordjes verdelen.