Rum rozijnen kwarktaart

 

       Benodigdheden

        1 zandtaartbodem 
600 gr. kwark
sap van 1 citroen
rum (of andere likeur)
100 gr. rozijnen
150 gr. witte basterdsuiker
8 blaadjes gelatine

        Bereiding 

  Bak eerst een bodem via het zandtaartbodem recept. Ondertussen
kun je de "echte" vulling maken. Roer de kwark los met het
citroensap, de rum, de gewassen rozijnen en de basterd¬suiker.
De gelatineblaadjes in ruim koud water ong. 5 min. weken. Verhit
dl. water en knijp de geweekte gelatine goed uit. Van het vuur
af de gelatine in het water oplossen. Dit bij het kwarkmengsel
roeren. De kwarkmassa op de bodem scheppen en in de koelkast
stijf laten worden.

Zandtaartbodem 
1 springvorm van ca. 24 cm rond
100 gr. basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
200 gr.margarine
300 gr. bloem
1 ei
1 mespuntje zout

Bereiden:
Meng
in een kom de bloem suiker, ei, vanillesuiker en zout door elkaar. De
margarine in stukken snijden en er in doen. Kneed het deeg tot een
geheel. Vorm invetten en het deeg er in doen. Zet de vorm in een
voorverwarmde oven en laat het op 170 C 20 tot 25 min. bakken.

Het is ook heel lekker om bovenstaande vorm te besmeren met een
mengsel van 1 pakje monchou©kaas, 4 eetlepels koffieroom en 2 eetlepels
poedersuiker. (roer de kaas los met de koffieroom en suiker) Een dun
laagje op de bodem smeren, dan blijft de bodem langer droog.

Deze bodem kun je ook als vlaaibodem gebruiken. 

Nog een andere tip: 
Smelt in een au bain marie pan wat chocolade, smeer dit
op de bodem, en gebruik er dan vlaaivulling met
kersenbramenbessen smaak op.

Snelle bodems voor kwarktaart:

Vul de bodem van een springvorm met stukjes lange vinger of
plakjes cake. Giet er dan 1 dl. vruchtensap overheen. Even
laten intrekken voordat de vulling erop gaat, anders gaat de
bodem drijven.