Aardappel bonen soep

 

       Benodigdheden

         2 pakjes soepgroenten

         200 gr. aardappelen

         5 jeneverbessen

         2 eetlepels olijfolie

         1 pakje dikke bonen (diepvries)

         1 1/4 liter groentebouillon

         1 bosje peterselie

         1 potje slagroom (200 gr.)

         zout & peper

Bereiding 

Snijd de wortelen in schijfjes, de prei in ringetjes en de selderij in stukjes (zijn de soepgroenten). Snijd de aardappelen in stukjes. Stoof de wortelen, selderij, aardappelen en de gekneusde jeneverbessen in de olie. Voeg de bonen en de prei toe. Giet de bouillon erbij en laat alles 20 min. onder de deksel garen op zacht vuur. Trek de peterselie van de steel en hak ze fijn. Doe de room in de soep en breng deze aan de kook. Kruid de soep met peper en zout. Strooi de peterselie erover.