Oosterse kippesoep

Benodigdheden

750 g kip in stukjes, bouquet garni (1 tak verse thijm, 1 laurierblad, en het wit van 1 prei,bijeengebonden) , zout, tabasco, l ei.1 eierdooier, 4-5 eetlepels melk. wat geraspte nootmuskaat, bosje voorjaarsuien,  200 g kippeborstfilet. 200 g gepelde garnalen, l eetlepel citroensap , 300 g taugé, knoflookpoeder, sojasous, wat boter om te beboteren

       Bereiding

Stukjes kip met koud water afspoelen. Kruiden voor het bouquet garni bijeen binden. Kip en bouquet garni in een grote soeppan leggen, l liter water toevoegen en alles aan de kook bren­gen.

Bouillon afschuimen en op laag vuur l /2-2 uur zachtjes laten trekken. Bouillon zeven, laten afkoelen en het vet eraf scheppen.

Ei, eierdooier, melk, een beetje zout en wat geraspte nootmuskaat loskloppen Een ovenvaste vorm met wat bo­ter invetten en het eiermengsel erin gie­ten. Vorm in kokend water zetten en het ei in ca. 15 minuten laten stollen. Laten afkoelen en in blokjes snijden. Uien schoonmaken en wit en groen in ringen snijden. Kipfilet in flinterdunne plakken snijden. Garnalen met citroensap besprenkelen. Taugé wassen en la­ten uitlekken. Bouillon opnieuw op­warmen, kipfilet toevoegen en de soep 5-6 minuten zachtjes laten koken. Taugé, garnalen en blokjes ei erbij doen en de soep niet meer laten ko­ken! Op smaak brengen met knoflookpoeder, sojasaus en eventueel wat zout en direct serveren.