
Aspic van Zalm
( Aspic de Saumon )
Ingrediënten:
200 gram zalm - 1 liter visfumet - 13 blaadjes gelatine - 100 gram grote
garnalen - 1 ei - 8 zwarte olijven - 1 takje tijm
1 blaadje laurier - 1 eetlepel azijn - peper, zout
bereiding:
Leg de zalm in een pannetje. Bedek hem met water, voeg tijm, laurier en
azijn toe, en ook peper en zout. Breng het aan de kook en laat tien minuten
pocheren. Laat de vis in het vocht afkoelen. Kook het ei in tien minuten hard
en laat het afkoelen. Klaar de visbouillon, week de gelatine in water en los
ze op in de hete visbouillon. Laat afkoelen. Zet een aspic vorm koud weg en
als de gelei is afgekoeld, gieten we een bodem gelei in de vorm. Laat deze in
de koelkast opstijven. Als dit gebeurd is versieren we de bodem. Leg de
garnalen in een kring op de gelei, evenals de in juliënne gesneden zwarte
olijven. Bedek het geheel met schijfjes ei en bedek weer met gelei. Laat weer
opstijven. Hierna vullen we bij met de helft van de zalm, vullen weer aan met
gelei, dan weer de rest van de zalm en weer gelei. We zetten de aspic een uur
in de koelkast. Vlak voor het serveren dopen we de vorm in warm water, drogen
ze af en storten de aspic op de serveerschaal.