Gebakken zalm met preisaus
6 personen

Ingredienten:
6 moten zalm, vers of uit de diepvries
3 eetlepels citroensap
boter en/of margarine om mee te bakken
zout en versgemalen peper
VOOR DE SAUS:
1 kleine steel prei
1 middelgrote aardappel
1 dl melk
mespunt gedroogde dragon
125 ml droge witte wijn
1 bekertje creme fraiche (125 gram)
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Maak eerst de saus. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringetjes. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Breng de melk met de prei, de aardappel en de dragon aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes goed gaar zijn. Pureer het mengsel met de staafmixer of in de foodprocessor. Roer desgewenst nog door een fijne zeef.

Bereiden:
Bedruppel de vis met het citroensap en laat kort intrekken. Laat een koekenpan met een dikke bodem goed heet worden en verhit er wat boter en/of olie in. Bak de vis in ca. 3 minuten per kant net gaar. (Bak de vis zonodig in twee porties en houd de moten in een oven van 100 graden C warm). Bestrooi met wat zout en peper. Breng intussen de gepureerde saus aan de kook met de wijn en de creme fraiche, laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft en breng verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel wat saus over de borden en schep er de vis op. Geef de rest van de saus apart. Garneer desgewenst nog met een paar flinterdunne ringetjes prei. Lekker met gekookte krieltjes, aardappelpuree of rijst met worteltjes en peultjes als groenten