Gegrilde zwaardvissteak in beurre-blancsaus

Ingrediënten 

Bereiding:

De grill verwarmen op de hoogste stand. Het sjalotje pellen en fijnsnipperen. In een steelpan de wijn en het sjalotje aan de kook brengen en op hoog vuur in ± 5 minuten tot de helft laten inkoken.
De crème fraîche erdoor roeren.
De zwaardvis met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
De vissteaks ± 10 cm onder de grill schuiven en in ± 8 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. De boter in blokjes snijden.
De tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
De tomaten in blokjes snijden. Vier borden voorverwarmen.
De saus opnieuw aan de kook brengen. Van het vuur af de boter met de staafmixer of een garde door de saus kloppen en de saus op smaak brengen met peper en zout.
Op elk bord 2 eetlepels saus scheppen, de zwaardvis in het midden leggen en de tomaat en kappertjes eromheen rangschikken.
De rest van de saus apart erbij geven.