Gemarineerde kabeljauw in tomatensaus


IngrediŽnten: 1 citroen, 3 tenen knoflook, 1 zakje verse koriander, 2 theel. paprika poeder, mespunt cayennepeper 2 theel. djintan (gemalen komijn), 4 eetlepels (olijf)olie 2 schaaltjes kabeljauw of koolvisfilet (a 200 gr), Ĺ zakje verse peterselie (a 30 gr), 12 zwarte olijven zonder pit, 1 potje kappertjes (, 1 blikje tomaten blokjes (netto 400 gr), ovenschaal , inhoud 2 l.

Bereiding: Citroen onder koud water goed schoonmaken en 1 theelepel schil er dun afraspen. Citroen uitpersen. Koriander fijn knippen. knoflook boven ovenschaal uitpersen. Citroensap, koriander, paprika poeder, cayennepeper, Djintan en olie toevoegen en tot marinade roeren. Vis door marinade wentelen en erin leggen. Afgedekt 4 uur in koelkast zetten. Af en toe keren. Peterselie fijn knippen. Olijven fijn hakken. Kappertjes afgieten. In pan tomatenblokjes met vocht, peterselie, citroenschil, olijven en kappertjes aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten sudderen. Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Vis nogmaals door marinade wentelen. Tomatensaus erover schenken. Schaal afdekken met deksel of aluminium folie. In midden oven vis 30 minuten gaar laten worden. Serveren met brood en courgette salade.