Gepocheerde
kabeljauw met romige gemberjus
4 personen
Ingredienten:
3 cm verse gemberwortel
4 dl appelcider
1 zakje gesneden soepgroenten (150 gram)
2 theelepels koenjit
1 visbouillontablet
550 gram kabeljauwfilet
zout en versgemalen peper
1 tomaat
1 bosuitje
125 ml slagroom
aluminiumfolie
Bereiden:
Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In pan cider met soepgroenten,
gember, koenjit en bouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met
zout en peper, in vocht leggen en ca. 2 minuten tegen de kook aan verwarmen. Van
vuur af kabeljauw nog ca. 8 minuten in vocht laten staan. Vijf borden
voorverwarmen. Tomaat wassen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine
blokjes snijden. Bosui schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Met
schuimspaan kabeljauw voorzichtig op warm bord leggen en onder aluminiumfolie
warmhouden. Boven andere pan 2 dl pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en
op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot licht gebonden jus. Eventueel op smaak
brengen met zout en peper. Kabeljauw op vier warme borden leggen. Jus erover en
erlangs scheppen. Tomaat en bosui erover strooien.