Gepocheerde kabeljauw met romige gemberjus
4 personen

Ingredienten:
3 cm verse gemberwortel
4 dl appelcider
1 zakje gesneden soepgroenten (150 gram)
2 theelepels koenjit
1 visbouillontablet
550 gram kabeljauwfilet
zout en versgemalen peper
1 tomaat
1 bosuitje
125 ml slagroom
aluminiumfolie

Bereiden:
Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In pan cider met soepgroenten, gember, koenjit en bouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper, in vocht leggen en ca. 2 minuten tegen de kook aan verwarmen. Van vuur af kabeljauw nog ca. 8 minuten in vocht laten staan. Vijf borden voorverwarmen. Tomaat wassen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bosui schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Met schuimspaan kabeljauw voorzichtig op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. Boven andere pan 2 dl pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot licht gebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw op vier warme borden leggen. Jus erover en erlangs scheppen. Tomaat en bosui erover strooien.