Geroosterde zalmmoten met mousseline kruidenroomsaus

Receptuur

4 moten zalm

olie

zwarte peper

zeezout

Mousseline kruidensaus

1 el. Kruidenazijn

1 el. Water

150 gr. boter

3 eidooiers

peper/ zout

1/8 l. slagroom

1 el. Fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon. Dille en kervel)

Bereiding

Bestrijk 4 moten zalm met wat olie en strooi er zwarte peper over. Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grog zeezout over.

Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken. Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden. Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met kokend water. Laat de dooiers, onder voortdurend roeren, binden. Schenk er dan onder constant kloppen met een garde, de warme boter bij. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap. Roer de tuinkruiden door de saus. Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.