Receptuur
4 moten zalm
olie
zwarte peper
zeezout
Mousseline kruidensaus
1 el. Kruidenazijn
1 el. Water
150 gr. boter
3 eidooiers
peper/ zout
1/8 l. slagroom
1 el. Fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon.
Dille en kervel)
|
Bereiding
Bestrijk 4 moten
zalm met wat olie en strooi er zwarte peper over. Rooster de
moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op
voorverwarmde borden en strooi er grog zeezout over.
Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat
het geheel iets inkoken. Neem het pannetje van het vuur. Smelt
de boter, maar laat deze niet bruin worden. Klop de eidooiers
los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan
met kokend water. Laat de dooiers, onder voortdurend roeren,
binden. Schenk er dan onder constant kloppen met een garde, de
warme boter bij. Breng de saus op smaak met peper en zout en
eventueel nog wat citroensap. Roer de tuinkruiden door de saus.
Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door.
Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.
|