Hondstongfilet
met cider en mosselen
2 personen
Ingredienten:
4 hondstongfilets
1 prei
1 eetlepel boter of margarine
zout
peper
1,5 dl cider
1/4 visbouillontablet
1 bakje gekookte mosselen (150 gram)
20 gram kruidenboter
keukenpapier
ovenschaal inhoud ca. 20 x 30 cm
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4. Vis afspoelen onder koud
stromend water en droogdeppen met keukenpapier. Prei schoonmaken, in stukken van
3 cm snijden, halveren en in lengte in repen snijden. Prei ca. 3 minuten in
boter fruiten en in ovenschaal scheppen. Intussen cider verwarmen en
bouillontablet erin oplossen. Vis bestrooien met zout en peper en op prei leggen.
Bouillon over vis schenken, Schaal afdekken en vis in midden van oven ca. 6 a 7
minuten stoven. Schaal uit oven nemen, mosselen en kruidenboter over vis
verdelen en geheel nog ca. 4 a 5 minuten in oven zetten.