Kabeljauw met camembert


IngrediŽnten: 4 Kabeljauwfilets van 150 gr. per stuk, 8 plakjes ontbijtspek, 1 pakje camembert, sap van Ĺ citroen, zout 2 eetl. bloem, 50 gr. boter, 2 rode of groene paprika's in ringen. 2 eetl. cognac (of witte wijn), 2 eetl. gesnipperde amandelen, 40 gr. geraspte parmezaanse kaas, klontje boter.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 250 graden ļC. Was de filets zorgvuldig en droog ze met keukenpapier. Druppel er citroensap over. Strooi hierna zout over de filets en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een koekepan en bak hierin de filets 4 minuten per kant mooi bruin. Leg de vis hierna in een platte, ovenvaste schotel. Leg de paprika met het ontbijtspek en de kleine stukjes camembert op de vis. Druppel hier de cognac of witte wijn over uit. Bestrooi alles met de amandelsnippers en geraspte kaas. Leg kleine klontjes boter op de kaas en zet de schotel 15 minuten in het midden van de oven, tot alles goudbruin van kleur is. Lekker met aardappeltjes en frisse sla. Tip: gebruik in plaats van een schotel 4 vuurvaste schaaltjes.