Kabeljauw met citrusvruchten en mosterdsaus


IngrediŽnten: 600 gr. Kabeljauwfilet, 2 sinaasappelen, 1 grapefruit, zout, peper, 1 glas droge witte wijn, 2 eetl. olijfolie.

Voor de saus: 1 Citroen, 1 eetl. gemberstroop of 2 theel. honing, 1 eetl. mosterd, allesbinder, plukje peterselie.

Bereiding: Laat de diepgevroren vis ontdooien. Controleer de vis op graten. Schil de sinaasappelen en de grapefruit tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snijd de sinaasappelen in dunne plakken en maak de partjes van de grapefruit tussen de vliezen los. Verwarm de oven voor op 180 ļC. Beleg de bodem van een passende ovenschaal dakpansgewijs met plakken sinaasappel (houd 3 plakken achteruit voor de bovenkant). Leg er de vis op en bestrooi met wat zout en peper. Beleg de vis in een mooie patroon met de partjes grapefruit en de achtergehouden sinaasappel- plakken. Giet er de wijn over en bedruppel met de olijfolie. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca: 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven en giet er voorzichtig het stoofvocht af. Zorg daarbij dat het patroon op de vis op zijn plaats blijft. Breng het vocht in een pannetje aan de kook met het sap van de uitgeperste citroen, de gemberstroop of de honing en de mosterd. Bind de saus met allesbinder en proef of er nog zout en peper bij moet. Serveer de vis in de ovenschaal, gegarneerd met plukjes peterselie. Geef er gekookte krielaardappeltjes bij.