Kabeljauw met groente in zoetzure saus


IngrediŽnten: 400 gr. Diepvries kabeljauw, 1 ui, 1 winterwortel, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 blik ananas in eigen sap, 3 bolletjes gember, 3 eetl. maÔzena, 3 eetl. olie, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenstukjes (netto 400 gr), 2 theel. bouillonpoeder, ketjap manis, sambal oelek, 2 eetl. fijngehakte bieslook.

Bereiding: Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in halve ringen de wortel, prei en bleekselderij in plakjes. Giet de ananas af, bewaar het sap. Snijd de ananas in blokjes. Hak de gember fijn. Halveer de stukken vis en wentel ze door de maizena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord. Roerbak de groenten circa 4 minuten. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het boullionpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Leg de stukken kabeljauw er in en laat het gerecht nog circa 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.