Kabeljauw met rode chutney


IngrediŽnten: 4 Porties gefileerde kabeljauw, sap van Ĺ citroen, 4 eetl. olijfolie.

Voor de chutney: 1 Ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 rode paprika's, 2 eetl. olie, 2 eetl. tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaat in blokjes, 2 eetl. rode pesto, 1 eetl. honing,  2 eetl. rodewijnazijn, zout, peper.

Bereiding: Maak eerst de chutney. Snipper de ui, de knoflook en de peper. Snijd de schoongemaakte paprika's in blokjes. Verhit de olie in een pan en laat de ui en paprika fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook en de peper krt meefruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de blokjes tomaat met het vocht en de pesto toe en laat ca: 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de honing, de azijn en wat zout en peper. Laat nu lauwwarm afkoelen. Bedruppel de ontdooide kabeljauw met citroensap en laat intrekken. Laat een koekepan met dikke bodem goed heet worden. Bestrijk de vis aan beide kanten met olijfolie, rooster in hete pan ca: 3 minuten per kant gaar en bruin en bestrooi met wat zout en peper. Serveer met de chutney.