Kabeljauw met spek en tomatensaus
2 personen

Ingredienten:
2 dikke stukken kabeljauwfilet van ca. 125 gram per stuk
1 eetlepel mosterd
100 gram gesneden ontbijtspek in lange plakken
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 dl gekruide tomatensaus uit pot of fles
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Laat de kabeljauwfilets zonodig ontdooien en op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze met de mosterd en verpak de stukken vis in de plakken spek die elkaar licht moeten overlappen, omdat spek in de oven krimpt. Leg de ingepakte stukken vis met de speknaad naar beneden in een passend en licht met olie bestreken ovenschaaltje. Snipper de ui en de knoflook.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zet de vis 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat nog kort buiten de oven nagaren. Verhit intussen de olie in een steelpannetje en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Roer er de tomatensaus door en laat kort doorwarmen. Breng de saus zonodig pittig op smaak met wat zout en peper. Geef de saus apart bij de vis en eet er brood of aardappelpuree en groenten naar keuze bij.