Kabeljauw met yoghurtsaus
2 personen

Ingredienten:
ca. 400 gram kabeljauwfilet, vers of uit de diepvries
bloem
olie of vet om te frituren
VOOR HET BESLAG:
125 gram bloem
mespunt zout
1 ei
1,5 tot 2 dl koolzuurhoudend mineraalwater
VOOR DE SAUS:
6 eetlepels dikke yoghurt
2 eetlepels tomatenketchup
1 hardgekookt ei
2 tot 3 augurkjes
1 sjalotje
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Laat de kabeljauwfilet zonodig ontdooien en snijd in blokken van ca. 2 x 2 cm. Zeef de bloem voor het beslag met het zout in een kom. Klop het ei los met het mineraalwater. Roer het eimengsel in een dun straaltje door de bloem en blijf kloppen tot het een glad beslag is. Voeg niet meer vocht toe dan nodig is om het beslag de dikte van vla te laten krijgen. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten. Doe voor de saus de yoghurt en de tomatenketchup in een kommetje. Hak het ei en de augurkjes fijn. Snipper het sjalotje. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.

                                                   Bereiden:
Verhit het frituurvet tot 180 graden C. Haal de stukjes vis eerst door de bloem en daarna door het beslag. Laat ze uitlekken en frituur ze met niet te veel tegelijk goudbruin. Houd de stukjes die klaar zijn warm in een op 100 graden C voorverwarmde oven. Serveer met de saus. Lekker met sla.