Kabeljauwstrudel
4 personen

Ingredienten:
4 velletjes filobladerdeeg (diepvries, Easy Bakery)
225 gram boter of margarine
1 zakje zuurkool naturel (500 gram)
1 pakje kabeljauwfilet (ca. 270 gram)
3 dl droge witte wijn
zout en peper

Bereiden:
Filobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 graden C of gasovenstand 5. In pannetje 25 gram boter zachtjes smelten. 2 Vellen filobladerdeeg uitspreiden en dun bestrijken met gesmolten boter. Andere 2 vellen erop leggen en opnieuw bestrijken met boter. Vellen in breedte dubbelklappen en opnieuw bestrijken met boter. Vocht uit zuurkool drukken. Ca. 200 gram zuurkool over deeg verdelen. Kabeljauw in lengte op midden van deeg leggen. Deeg eromheen rollen. Deeg bestrijken met boter. In midden van oven strudels in ca. 20 minuten goudbruin en gaarbakken. Intussen in pan met 1 dl wijn rest van zuurkool ca. 10 minuten zachtjes koken. In pan op hoog vuur rest van wijn in ca. 5 minuten tot helft laten inkoken. Rest van boter in kleine blokjes snijden en (met staafmixer) door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool afgieten. Strudels halveren en op vier borden leggen. Saus erover verdelen. Zuurkool ernaast scheppen. Serveren met gekookte (kriel)aardappels.